Veliki broj studenata prisustvovao prednovogodišnjem predstavljanju programa stipendija Centralno-evropskog univerziteta

Studenti zainteresovani za nastavak školovanja na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti prisustvovali su juče, 28. decembra 2016. godine, prednovogodišnjoj prezentaciji programa stipendija CEU-a u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ). Blizu trideset studenata koji su posetili događaj, imali su priliku i da razgovaranju sa alumnistima CEU-a, koji su im rado odgovarali na pitanja i davali korisne savete u vezi sa prijavom.

Na početku prezentacije okupljene je pozdravila Ana Stevanović, koordinatorka na projektima akademskog usavršavanja u Beogradskoj otvorenoj školi, koja je studentima predstavila aktivnosti BOŠ-a u oblasti akademskog usavršavanja i objasnila vezu organizacije sa Centralno-evropskim univerzitetom. Nakon toga Jelisaveta Jovanović, asistentkinja na projektima akademskog usavršavanja, upoznala je studente sa dostupnim master i doktorskim programima, procesom prijave i mogućnostima za dobijanje stipendije na CEU-u.

Usledila su izlaganja alumnista CEU-a Sare Penđer, Jelene Jovanović, Katarine Belić, Vlada Madžarevića, Jovana Savićevića i Darka Majstorovića koji su kroz razgovor sa studentima podelili svoja iskustva u vezi sa studiranjem na CEU-a, ali i životom u mađarskoj prestonici. Okupljeni studenti su pokazali veliko interesovanje i želju da što bolje pripreme svoju prijavu, pa su alumnistima postavili veliki broj pitanja, na koja su alumnisti rado odgovarali. Alumnisti su okupljenima predočili i razliku u sistemima obrazovanja koji postoje u Srbiji i na CEU-u i istakli su mnoge pozitivne strane američkog sistema obrazovanja, koji se primenjuje na ovoj visokoškolskoj ustanovi.

Centralno-evropski univerzitet nudi čak 39 različitih master i doktorskih program, pre svega iz oblasti društveno-humanističkih nauka. Ovaj univerzitet poznat je i po velikom broju stipendija koje su dostupne studentima. Konkurs za master i doktorske programe otvoren je do 1. februara 2017. godine, a više o samom konkursu možete pročitati ovde.

29.12.2016.
Najave