29.03.2017.

Međunarodni događaj „EU4YOU: Gde sam ja tu?“ koji je okupio preko trideset mladih iz Srbije, Slovenije, Mađarske, Rumunije i Austrije održan je u petak 24. marta 2017. godine u Startit centru u Beogradu. Cilj događaja bio je upoznavanje mladih sa prilikama i mogućnostima koje im postaju dostupne ulaskom Srbije u Evropsku uniju (EU). U okviru događaja otvorena je i izložba najuspešnijih učeničkih radova koji su pristigli na nagradni konkurs, a koji su obrađivali teme koje se tiču Evropske unije.

Pročitaj više
28.03.2017.

U utorak, 28. marta 2017. godine u Startit centru u Beogradu je održan završni događaj „iniciJAtiva-akciJA-donaciJA“ na kom su predstavljeni rezultata projekta akciJA – Grantovi za inicijative pojedinaca.

Pročitaj više
27.03.2017.

Obuka za članove i članice redakcije portala za mlade Mingl održana je u subotu, 25. marta, u prostorijama Beogradske otvorene škole. Obuka, koju su držale članice profesionalnog tima Beogradske otvorene škole, sastojala se od radionica na teme timskog rada, savremenog pojma karijere, pisanja CV-ija i motivacionog pisma.

Pročitaj više
27.03.2017.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) objavljuje Listu odobrenih predloga projekata u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija (Program) koji BOŠ sprovodi uz podršku Švedske, kao deo projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“.

Pročitaj više
21.03.2017.

Tribina pod nazivom „Res Publica: Zakoni su javna stvar“ održana je 17. marta 2017. godine u Tribinskoj sali Doma omladine u Beogradu. Na tribini, koja je okupila blizu 50 učesnika, mahom predstavnika civilnog društva, razgovarano je o praksi javnih rasprava i drugim mehanizmima učešća građana u neposrednom odlučivanju, a predstavljen je i izveštaj autorke Danijele Božović o praksi javnih rasprava u prvih šest meseci rada Vlade Republike Srbije.

Pročitaj više
17.03.2017.

u okviru Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija

Pročitaj više
27.02.2017.

Beogradska otvorena škola je za učesnike Akademije Vojvođanske banke kreirala i realizovala in-house predavanje na temu „Osnovni elementi biznis protokola“. Predavanje je održano u subotu, 25. februara u Novom Sadu, a sesiju je vodio MA Stevan Nedeljković, asistent na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Kako su poslovni događaji neizostavni deo radnog dana zaposlenih, način komunikacije u ovim prilikama u velikoj meri utiče na uspeh u ostvarivanju poslovnih poduhvata. Učesnici su imali priliku da sa predavačem razgovaraju o protokolima na poslovnim događajima, bontonu upoznavanja i predstavljanja, adekvatnom dress code-u i drugim neophodnim informacijama potrebnim za obavljanje ovih poslovnih zaduženja.

Na kraju predavanja, učesnici su uradili izlazni test, odnosno test poznavanja biznis protokola, kako bi na taj način sumirali glavne zaključke ovog predavanja, ali i kroz retrospektivu ukazali na važne aspekte protokola na poslovnim događajima.

Beogradska otvorena škola u sklopu svojih aktivnosti, nastavlja realizaciju otvorenih i in-house edukacija.

27.02.2017.

Predstavljamo 25. broj biltena „Progovori o pregovorima“.

Tema broja je rezolucija o Srbiji za 2016. godinu koju je pripremio izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister.

Vašoj pažnji preporučujemo novu kolumnu „(N)ever Closer Union: Godina sporog napretka“. Piše Dejan Anastasijević, novinar nedeljnika „Vreme”.

Iz pregleda najvažnijih događaja izdvajamo treći po redu izveštaj Koalicije 27 pod nazivom „Poglavlje 27 u Srbiji: još uvek u pripremiˮ.

U fokusu ovog broja je malteško predsedavanje Savetom EU.

Biltenu možete pristupiti OVDE, dok prethodne brojeve možete pogledati putem linka.

24.02.2017.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) i Asocijacija ACI Serbia - Udruženje banaka Srbije, organizovali su predavanje na temu „Kako muzika može da unapredi naše poslovne performanse?", u četvrtak 23. februara u prostorijama Beogradske otvorene škole.

Predavanje je održao prof. dr Predrag Mitrović, specijalista interne medicine, kardiolog u Urgentnom centru Beograd, a takođe i profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Predstavnici Asocijacije ACI Serbia imali su priliku da sa predavačem razgovaraju o tome na koji način muzika može da utiče na produktivnosti u radnom okruženju i kako pravilno izabrana muzika može da doprinese većem uspehu u poslu.

Koja vrsta muzike nam pomože u koncentraciji, a koja u kreativnosti na poslu, zašto se preporučuje da muzika koju slušajmo ima tempo od 60 bita u minuti, su neke od teme na koje se razgovaralo tokom predavanja. Prof. dr Predrag Mitrović je saradnik Beogradske otvorene škole, a poseban doprinos je napravio u oblasti primene muzike u lečenju kardiovaskularnih bolesnika. Kroz diskusiju i brojna pitanja razgovaralo se i o različitim aspektima uticaja muzike na naše psiho-fizičko stanje.

Beogradska otvorena škola i Asocijacija ACI Serbia - Udruženje banaka Srbije nastavljaju saradnju i kroz druge aktivnosti.

13.02.2017.

Na desetoj Godišnjoj skupštini Srpske asocijacije menadžera (SAM), održanoj 10. februara 2017. godine u hotelu Crowne Plaza u Beogradu, izabrano je novo rukovodstvo ovog prestižnog poslovnog udruženja. Tom prilikom generalna direktorka Beogradske otvorene škole, Vesna Đukić izabrana je za članicu Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera.

Pročitaj više
01.02.2017.

U periodu od 23. – 28. januara u Beogradu je održan internacionalni trening WEstern Balkan youth WORK(s) for youth Employability! - Regional initiative for a common approach to youth employability u kojem je učestvovalo 36 omladinskih radnika iz šest zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Makedonija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Srbija).

Pročitaj više
30.01.2017.

Beogradska otvorena škola je i ove godine podržala program AMChamps – Mladi lideri promena kao jedinstven jednogodišnji obrazovni program sa ciljem razvoja zapošljavanja, jačanja talenata i potencijala mladih menadžera.

Pročitaj više
16.01.2017.

Povodom predstavljanja Programa podrške civilnom društvu i medijima u oblasti evropskih integracija, a u okviru projekta „Civilno društvo za unapređenje pristupanja Srbije Evropskoj uniji“, Beogradska otvorena škola je održala četiri info sesije radi bližeg predstavljanja Poziva za podnošenje predloga projekata.

Pročitaj više
13.01.2017.

Otvorena obuka na temu „Asertivne komunikacije“ održana je 12. januara u prostorijama Beogradske otvorene škole. Obuci su prisustvovali predstavnici različitih kompanija koji su imali priliku da se upoznaju sa veštinama asertivnog komuniciranja i o upotrebi ovih veština u svakodnevnoj komunikaciji.

Pročitaj više
31.12.2016.
30.12.2016.

Izveštaj „Otvoreno o javnim politikama – Zakoni su javna stvar“, koji je izradila Beogradska otvorena škola (BOŠ), prikazuje analizu zakonodavne aktivnosti Vlade Srbije, u prvih 100 dana njenog rada, od 11. avgusta do 18. novembra 2016. U ovom Izveštaju posebno je predstavljeno u kojoj meri se javne rasprave, kao mehanizam učešća građana u kreiranju janvih politika, koriste u procesu usklađivanja nacionalnog zakonodavstva sa zakonodavstvom Evropske unije.

Pročitaj više
29.12.2016.

Studenti zainteresovani za nastavak školovanja na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti prisustvovali su juče, 28. decembra 2016. godine, prednovogodišnjoj prezentaciji programa stipendija CEU-a u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ). Blizu trideset studenata koji su posetili događaj, imali su priliku i da razgovaranju sa alumnistima CEU-a, koji su im rado odgovarali na pitanja i davali korisne savete u vezi sa prijavom.

Pročitaj više
27.12.2016.

Radionicom na Modulu Veštine za budućnost, na temu Networking i socijalna inteligencija, studentkinje i studenti XXIV generacije završili su jesenji semestar na Studijama budućnosti. Radionicu je održala generalna direktorka Beogradske otvorene škole, Vesna Đukić. Pored predavanja na ovom modulu, studentkinje i studenti su u jesenjem semestru imali prilike da slušaju predavanja i na Modulu Budućnost države i društva.

Pročitaj više
22.12.2016.

Prednovogodišnje predstavljanje programa stipendija Centralno-evropskog univerziteta (CEU) održaće se u sredu, 28. decembra 2016. godine od 17:30 časova u prostorijama Beogradske otvorene škole. Ideja ovog druženja je da zainteresovanim studentima približimo mogućnost studiranja na Centralno-evropskom univerzitetu u Budimpešti, da ih upoznamo sa postojećim master i doktorskim programima, kao i sa dostupnim stipendijama.

Pročitaj više
22.12.2016.

U subotu, 17. decembra, Beogradska otvorena škola je dobila priznanje od Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS) kao zahvalnost za posvećenost i podršku u razvoju RNIDS-a tokom proteklih 10 godina. Na svečanosti koju je organizovao RNIDS povodom 10 godina postojanja i rada ove organizacije, u ime Beogradske otvorene škole priznanje je primila Vesna Đukić, generalna direktorka.

Pročitaj više
Najave