BOŠ Karijera dobila specijalnu nagradu na Nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja

BOŠ Karijera dobila specijalnu nagradu na Nacionalnom Euroguidance takmičenju dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja

U utorak, 6. decembra 2016. nacionalni centar Euroguidance mreže, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom prosvete i sporta, po četvrti put je organizovao nacionalnu Euroguidance konferenciju ,,Karijerno vođenje i savetovanje u Republici Srbiji“. Ovom prilikom su dodeljene nagrade i priznanja u okviru prvog Nacionalnog Euroguidance takmičenja primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja.

Specijalna nagrada za primer dobre prakse u oblasti karijernog vođenja i savetovanja pripala našem onlajn sistemu  za upravljanje karijerom BOŠ Karijera. Kao onlajn sistemu koji se po svojoj složenosti i obuhvatnosti različitih servisa za karijerno vođenje i savetovanje mladih, izdvaja od ostalih učesnika takmičenja, stručna komisija je donela odluku da se timu BOŠ Karijere dodeli specijalna nagrada. U ime tima BOŠ Karijere nagradu je preuzela Jelena Manić Radoičić, autorka i glavna urednica portala. U nastavku konferencije BOŠ Karijeru je prisutnima predstavila Bojana Jevtović, community menadžerka portala.

BOŠ Karijera je prvi besplatni onlajn sistem u Srbiji, lansiran 2011. godine, sa ciljem pružanje podrške i osnaživanja srednjoškolaca i mladih za samostalno i promišljeno upravljanje karijerom. BOŠ Karijera ima preko 32.000 registrovana korisnika različitih uzrasta i interesovanja. Fejsbuk stranicu portala prati preko 7500 pratilaca.

Prva nagrada na takmičenju je pripala Centru za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu za projekat „Realizacija kursa veštine upravljanja karijerom na fakultetima Univerziteta u Beogradu“. Drugu nagradu za Program profesionalne orijentacije učenika sa smetnjama u razvoju u praksi je dobila Škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović" sa domom učenika iz Novog Sada, dok je treća nagrada pripala Medicinskoj školi iz Užica. 

08.12.2016.
Vesti
Najave