Beogradska otvorena škola dobila nagradu Srpske asocijacije menadžera za razvoj i promociju liderstva među mladima

Beogradska otvorena škola dobila nagradu Srpske asocijacije menadžera za razvoj i promociju liderstva među mladima

U sredu, 14. decembra 2016. godine, Beogradska otvorena škola (BOŠ) je dobila nagradu „The Sample Of Leadership Excellence“ za 2016. godinu, od strane Srpske asocijacije menadžera (SAM). Beogradska otvorena škola je nagrađena za svoj jednogodišnji multidisciplinarni obrazovni program „Studije budućnosti“, u kategoriji za promociju i liderstvo među mladima.

SAMPLE nagrada „The Sample Of Leadership Excellence“ dodeljuje se osobi ili instituciji koja je najviše doprinela promociji liderstva među mladima i koja je ostvarila pozitivan uticaj na okruženje i razvoj mladih.

U ime Beogradske otvorene škole nagradu je primila Vesna Đukić, generalna direktorka Beogradske otvorene škole, koja se obratila prisutnima: „Veliko mi je zadovoljstvo da večeras u ime Beogradske otvorene škole mogu da primim ovu nagradu i da se, u moje lično ime, u ime Beogradske otvorene škole, i u ime 1100 alumnista obrazovnih jednogodišnjih multidisciplinarnih programa Beogradske otvorene škole zahvalim, u ime onih koji su napravili sve ove godine jednu mrežu sjajnih lidera, pokretača promena i predstavnika, kako mi to volimo da kažemo, elite duha i znanja. Beogradska otvorena škola je obrazovna organizacija, koja se već 23 godine bavi obrazovanjem i razvojem ljudskih resursa ove zemlje i osnaživanjem sva tri sektora našega društva, i javnog i biznis i civilnog sektora, kao i unapređenjem javnih politika. Veliko mi je zadovoljstvo, zaista sam radosna. Hvala vam svima, u ime svih nas."

O rezultatima BOŠ-ovih programa najbolje govori činjenica da bogatu alumni mrežu čini preko 1.100 izvrsnih pojedinaca, koji su na važnim pozicijama u javnom i poslovnom sektoru, u akademskoj zajednici, kako domaćoj, tako i inostranoj. Međutim, ono što je jedinstveno za ovu mrežu jeste kontinuirana posvećenost i uključenost BOŠ-ovih aluminista u brojne druge aktivnosti BOŠ-a, a posebno u razvoju i realizaciji programa „Studija budućnosti“.

SAMPLE nagradu je, u ime Srpske asocijacije menadžera (SAM), uručio Ivan Pribićević, član Upravnog odbora SAM-a.

SAM, kao poslovno udruženje koje okuplja 400 profesionalnih menadžera, koji upravljaju timovima od preko 90 000 zaposlenih i koji ostvaruju godišnji promet od blizu 12 milijardi evra, prepoznaje značaj ulaganja u mlade za razvoj biznis zajednice i unapređenja poslovnog okruženja u Srbiji.

Povodom obeležavanja 10 godina postojanja, SAM je organizovao svečanu večeru, kako bi proslavili svoj jubilej i dodelili SAM godišnje nagrade u 10 kategorija. Gala večeri, koja je održana u Kristalnoj dvorani hotela Hyatt Regency, prisustvovalo je preko 300 zvanica iz poslovnog, političkog, diplomatskog, kulturnog i medijskog života.

Naslovna fotografija je preuzeta sa ove stranice

15.12.2016.
Vesti
Najave