Specijalistički kurs u okviru Fulbright Specialist programa

Specijalistički kurs u okviru Fulbright Specialist programa

Specijalistički kurs u okviru Fulbright Specialist programa:

„Uspostavljanje polaznih osnova za korišćenje novih metoda u društvenim naukama: misaone mape, analiza društvenih mreža i građansko pripovedanje“

Beograd, od 16. do 20. septembra 2013.

 

Beogradska otvorena škola, uz podršku programa Fulbright Specialist,  Međunarodnog centra „Olof Palme“ i Ambasade Sjedinjenih Američkih Država - Srbija, organizuje seriju obuka za članove akademske zajednice, istraživače i organizacije civilnog društva na temu Uspostavljanje polaznih osnova za korišćenje novih metoda u društvenim naukama: misaone mape, analiza društvenih mreža i građansko pripovedanje (Creating an International Hub of Expertise for New Social Science Methods: Civic Storytelling, Social Media, Mental Mapping, and Social Networks). Obuku će voditi profesor sa dugogodišnjim iskustvom u ovoj oblasti, Sorin Adam Matei sa Univerziteta Purdju u Indijanapolisu, Indijana, Sjedinjene Američke Države Purdue University, Indianapolis).

Realizacijom ovih obuka Beogradska otvorena škola je postala priznata od strane programa Fulbright Specialist kao značajna obrazovna institucija. BOŠ će i u budućnosti nastojati da postane središte inovativnih edukativnih i istraživačkih metoda.

Tokom predavanja razmotraće se i mogućnost upotrebe misaonih mapa (mental maps) i analize društvenih mreša (social network analysis) u istraživačkim projektima, analizama javnih prostora i prostornog dizajna. U toku predavanja profesor će koristiti i nekoliko inovativnih elektronskih platformi koje je izradio na svojim pethodnim istraživanjima.

Sve informacije o registraciji i programu možete pronaći na sledećem linku:
https://docs.google.com/a/bos.rs/file/d/0B-bTxcPGGKUbM1RhRS1URmRIM0E/edit

Detaljan plan rada možete pronaći na sledećem linku:
https://docs.google.com/a/bos.rs/file/d/0B-bTxcPGGKUbQW1ud3J1T3dCUmc/edit

30.08.2013.
CEI
Vesti
Najave