BOŠ se predstavio na Sajmu obrazovanja

02. Nov 2015.
BOŠ se predstavio na Sajmu obrazovanja

Beogradska otvorena škola (BOŠ) predstavila je svoje programe namenjene mladima na sajmu obrazovanja „Zvonce“ koji je trajao od 28. oktobra do 1. novembra 2015. godine u okviru 60. Međunarodnog sajma knjiga na Beogradskom sajmu.

Na štandu BOŠ-a bile su predstavljene mogućnosti za studiranje u inostranstvu, obrazovni programi kao deo dodatnog, neformalnog obrazovanja, ali i mogućnosti za pohađanje programa stručnih praksi i usavršavanja.

- Beogradska otvorena škola, kroz savetovanje za studiranje u inostranstvu i administriranje stipendija za Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti, nastoji da ojača akademsku zajednicu i sistem visokoškolskog obrazovanja u Srbiji -  objašnjava Ana Stevanović, savetnica za akademsko usavršavanje u BOŠ-u. Studentima je na Sajmu predstavljen Centralno-evropski univerzitet u Budimpešti, programi koji se nude na samom univerzitetu ali i mogućnosti za stipendiranje. Zainteresovanima je takođe naznačeno da su oni uvek u mogućnosti da zakažu konsultacije sa savetnicom i da postave sva dodatna pitanja koja su prevideli na sajmu.

Nataša Malinović, koordinatorka obrazovnih programa, istakla je da BOŠ već 22 godine organizuje jednogodišnje obrazovne programe za talentovane studente. Ovi programi bili su predstavljeni studentima na Sajmu. Aktivnosti BOŠ-a usmerene su ka dodatnom obrazovanju i povezivanju odabranih studenata univerziteta kroz multidisciplinarne akademske programe iz oblasti društvenih i humanističkih nauka. Studenti su imali priliku da kroz razgovor sa trenutnim, ali i nekadašnjim polaznicima dobiju informacije kako obrazovni programi izgledaju iz ugla studenata koji ih pohađaju.

BOŠ je na Sajmu takođe predstavio i dva informativno-edukativna portala namenjena mladima: BOŠ Karijera i Mingl. Prateći Mingl, informacije o kursevima, studiranju,  radionicama, volontiranju i stipendijama su vam na dohvat ruke. Oba programa bila su vrlo interesantna brojnim srednjoškolcima koji su posetili naš štand. Srednjoškolci su najviše pažnje posvetili portalu Mingl odnosno mogućnosti da pišu članke o temama njihovog interesovanja koji će potom biti objavljeni na ovom portalu.

U okviru Sajma održana je i tribina „Šta nakon diplomiranja: praksa ili dalje školovanje?“ gde su kroz razgovor svoje iskustvo podelili Bojan Velev, koordinator programa za unapređenje zapošljivosti mladih u Beogradskoj otvorenoj školi, Sofija Petrović iz Fondacije Tempus - Erazmus+ kancelarija u Srbiji i Ana Stevanović, savetnica za akademsko usavršavanje Beogradske otvorene škole

Najave
Vesti