Studenti zainteresovani za nastavak školovanja na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti prisustvovali su juče, 28. decembra 2016. godine, prednovogodišnjoj prezentaciji programa stipendija CEU-a u Beogradskoj otvorenoj školi (BOŠ). Blizu trideset studenata koji su posetili događaj, imali su priliku i da razgovaranju sa alumnistima CEU-a, koji su im rado odgovarali na pitanja i davali korisne savete u vezi sa prijavom.

Prednovogodišnje predstavljanje programa stipendija Centralno-evropskog univerziteta (CEU) održaće se u sredu, 28. decembra 2016. godine od 17:30 časova u prostorijama Beogradske otvorene škole. Ideja ovog druženja je da zainteresovanim studentima približimo mogućnost studiranja na Centralno-evropskom univerzitetu u Budimpešti, da ih upoznamo sa postojećim master i doktorskim programima, kao i sa dostupnim stipendijama.

Studentima Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu predstavljena je mogućnost nastavka školovanja na nekom od master ili doktorskih programa na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti. Prezentacija je održana u sredu 14. decembra 2016. godine na Fakultetu političkih nauka i tom prilikom studenti su mogli da čuju informacije u vezi sa dostupnim programima, procesom prijave i dostupnim stipendijama za školovanje na CEU-u.

Regionalni projekat “Mind the Gap: Unapređenje uticaja Alumni mreže Fondacije za otvoreno društvo na javne politike u regionu Zapadnog Balkana“ otpočeo je sastankom akademskih savetnika iz savetodavnih obrazovnih centara iz regiona Zapadnog Balkana, koji je održan u okviru regionalne konferencije „Move.Link.Engage: New models of governance in Western Balkans“.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) predstaviće studentima Fakulteta političkih nauka u Beogradu mogućnosti za nastavak školovanja na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti. Prezentacija će se održati u sredu 14. decembra od 16h u slušaonici 1 na Fakultetu političkih nauka. Zainteresovani studenti moći će da čuju više o dostupnim master i doktorskim programima, procesu prijave na CEU, kao i o mogućnostima za dobijanje stipendije.

Beogradska otvorena škola i program stipendija Fondacije za otvoreno društvo (Scholarship Programs Open Society Foundations – OSF) pozivaju alumniste programa da podnesu okvire za predloge praktičnih politika (Policy Brief Outline) za učešće na Regionalnoj alumni konferenciji 2017. godine, koja će se održati u okviru projekta Unapređenje uticaja Alumni mreže Fondacije za otvoreno društvo na javne politike u regionu Zapadnog Balkana. 

Na sastanku Alumni kluba Centralno-evropskog univerziteta (CEU) koji je održan u petak 4. novembra 2016. godine, okupljenim alumnistima predstavio se novi tim alumni kluba, koji čine Sara Penđer i Nikola Burazer koji će koordinisati aktivnostima CEU Alumni klub u Srbiji tokom 2017. i 2018. godine.


Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2017/2018 godinu. Rok za prijavu je 1. februar 2017. godine, a svi koji pošalju  aplikaciju do tog datuma istovremeno konkurišu i za stipendiju koja pokriva školarinu, zdravstveno osiguranje i troškove stanovanja u studentskom kampusu. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

Beogradska otvorena škola (BOŠ) predstavila je posetiocima univerzitetskog Sajma stipendija u Beogradu studijske programe Centralno evropskog univerziteta (CEU), kao i programe stipendiranja studenata doktorskih studija koje finansira Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundation, OSF).

Beogradska otvorena škola (BOŠ) učestvovaće na Sajmu stipendija Univerziteta u Beogradu koji se održava 5. i 6. oktobra 2016. godine u zgradi Rektorata na Studentskom trgu. BOŠ će u okviru ovog događaja zainteresovanima predstaviti mogućnosti za akademsko usavršavanje na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti, kao i program sufinansiranja doktorskih studija u okviru stipendija koje dodeljuje Fondacija za otvoreno društvo (OSF).

Najave
Vesti