Get together susret sadašnjih studenata i alumni mreže Centralno evropskog univerziteta

14. Jun 2016.
Get together susret sadašnjih studenata i alumni mreže Centralno evropskog univerziteta

Događaj “CEU Trip to Belgrade” koji je okupio nekadašnje, sadašnje i buduće studente Centralno evropskog univerziteta (CEU) održan je u petak 10. juna u prostorijama Beogradske otvorene škole. Oko dvadeset studenata iz celog sveta, koji trenutno studiraju na CEU u Budimpešti, učestvovali su u studijskoj poseti Beogradu. Tokom posete, organizovan je i get together susret sa CEU alumni mrežom u Srbiji.Trosatnu sesiju su obeležila predavanja lokalnih alumnista, a u događaju su učestvovali i studenti iz Srbije koji će u akademskoj 2016/2017. započeti master/doktorske studije na ovom univerzitetu.

Predavanja su imala za cilj da studente koji su u poseti Srbiji upoznaju sa društveno-političkim kretanjima naše zemlje. Prvo predavanje je održao Aleksa Anđelković, pravnik i alumnista generacije 2006/2007 koji je na CEU pohađao master program studija prava. O tome gde se Srbija danas nalazi i o tome kakva je politička situacija u zemlji sa učesnicima skupa su razgovarali Dušan Pavlović, profesor savremene političke ekonomije na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, alumnista generacije 1997/1998 i Nikola Burazer koji je na CEU pohađao master program studija nacionalizma 2014/2015 godine. On je sa okupljenima razgovorao o mestu Kosova u istoriji i sadašnjosti srpsko-albanskih odnosa.

Predstavnici NVO Atina, koji se bave borbom protiv trgovine ljudima, učesnicima su prikazali film pod nazivom “Izbeglička kriza – Reakcije srpske vlade i organizacija civilnog društva” nakon čega je usledila diskusija o izbegličkoj krizi.

Ovaj događaj je organizovan u saradnji CEU alumni mreže u Srbiji i Beogradske otvorene škole. Studijska poseta 20 studenata CEU-a realizovana je zahvaljujući inicijativi prvog dobitnika Serbian CEU Alumni Scholarship, Darka Majstorovića koji je trenutno na master studijama nacionalizma u Budimpešti.

Više fotografija možete pogledati u galeriji

Najave
Vesti