BOŠ na Sajmu stipendija Beogradskog univerziteta

03. Oct 2016.
BOŠ na Sajmu stipendija Beogradskog univerziteta

Beogradska otvorena škola (BOŠ) učestvovaće na Sajmu stipendija Univerziteta u Beogradu koji se održava 5. i 6. oktobra 2016. godine u zgradi Rektorata na Studentskom trgu. BOŠ će u okviru ovog događaja zainteresovanima predstaviti mogućnosti za akademsko usavršavanje na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti, kao i program sufinansiranja doktorskih studija u okviru stipendija koje dodeljuje Fondacija za otvoreno društvo (OSF).

U utorak 6. oktobra u periodu od 10 do 13h, posetioci sajma moći će na štandu BOŠ-a da se informišu o mogućnostima nastavka studija na nekom od brojnih departmana master i doktorskih studija u okviru CEU-a, da saznaju više o procesu i rokovima prijave, a biće u prilici i da čuju iskustva alumnista koji su završili master programe na ovom Univerzitetu akreditovanom u Americi. Oni koji žele da upišu doktorske studije moći će da dobiju informacije o stipendijama koje nudi Fondacija za otvoreno društvo za sufinansiranje istraživačkih projekata, a koje su namenjene doktorantima, članovima akademske zajednice i zaposlenima na visokoškolskim ustanovama.

Osim izlagačkog dela sajma, predviđen je i prateći program pod nazivom „15 saveta za 15 minuta“ u okviru kojeg će biti održana petnaestominutna prezentacija kojom će biti predstavljene aktivnosti Beogradske otvorene škole u oblasti akademskog usavršavanja, a posetioci će imati priliku i da se upoznaju sa mogućnostima studiranja na CEU, ali i sa procesom prijave za stipendije OSF-a. Termin predviđen za prezentaciju BOŠ-a je četvrtak 6. oktobar u 14:10h.

Na ovogodišnjem Sajmu stipendija učestvovaće više od 40 institucija, fondova, nevladinih organizacija, ali i kompanija, ambasada i ustanova koje dodeljuju stipendije za usavršavanje studenata u zemlji i inostranstvu. Sajam organizuje Univerzitetski Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata.

Najave
Vesti