O mogućnostima za akademsku mobilnost i usavršavanje na Sajmu stipendija u Rektoratu

06. Oct 2016.
O mogućnostima za akademsku mobilnost i usavršavanje na Sajmu stipendija u Rektoratu

Beogradska otvorena škola (BOŠ) predstavila je posetiocima univerzitetskog Sajma stipendija u Beogradu studijske programe Centralno evropskog univerziteta (CEU), kao i programe stipendiranja studenata doktorskih studija koje finansira Fondacija za otvoreno društvo (Open Society Foundation, OSF).

U autentičnom ambijentu zgade Rektorata Univerziteta u Beogradu brojni studenti posetili su štand BOŠ-a gde su dobili informacije u vezi sa master i doktorskim programima na CEU-u, mogućnostima stipendiranja, procesu i rokovima prijave, ali i o programima sufinansiranja istraživačkih projekata koji su namenjeni doktorantima i zaposlenima u visokoškolskim institucijama, a koje finansira OSF. Studenti zainteresovani za prijavljivanje na CEU u školskoj 2017/2018. godini, mogli su da zakažu individualne konsultacije sa akademskom savetnicom Beogradske otvorene škole. Svi zainteresovani bili su u prilici i da popričaju sa alumnistom master programa međunarodnih odnosa CEU-a, Vladom Madžarevićem i čuju njegova iskustva o samom programu, predavanjima i ispitima, kao i o životu u multikulturalnom okruženju mađarske prestonice.

Ove godine organizovan je i prateći program Sajma pod nazivom „15 saveta za 15 minuta“ u okviru kojeg su predstavnici institucija koje su izlagale na sajmu, svoje programe predstavili prezentacijom u svečanoj sali Rektorata. Akademska savetnica u BOŠ-u, Ana Stevanović, kratkim izlaganjem je brojnim okupljenim studentima približila programe CEU-a i OSF-a, a oni koji su imali dodatna pitanja i nedoumice, bili su u prilici da učestvuju u grupnim konsultacijama nakon prezentacije.

Sajam stipendija organizovao je Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu, a u okviru događaja ove godine svoje programe stipendiranja predstavilo je više od 40 institucija i organizacija.

Više fotografija pogledajte u galeriji. 

Najave
Vesti