Otvoren poziv za MA i PhD programe na Centralno-evropskom univerzitetu za 2017/2018. godinu

24. Oct 2016.
Otvoren poziv za MA i PhD programe na Centralno-evropskom univerzitetu za 2017/2018. godinu


Centralno-evropski univerzitet (CEU) u Budimpešti raspisao je konkurs za upis na master i doktorske studije za školsku 2017/2018 godinu. Rok za prijavu je 1. februar 2017. godine, a svi koji pošalju  aplikaciju do tog datuma istovremeno konkurišu i za stipendiju koja pokriva školarinu, zdravstveno osiguranje i troškove stanovanja u studentskom kampusu. Dobra vest je da najveći broj primljenih studenata dobije neku vrstu stipendije, a procenat studenata koji su u prethodnoj školskoj godini dobili neki vid finansijske podrške je preko 85%.

Ako želite da školovanje nastavite na prestižnom inostranom univerzitetu i pohađate master ili doktorske studije u multikulturalnom okruženju, razmislite o tome da pošaljete aplikaciju na Centralno-evropski univerzitet!

Kao relativno nova institucija CEU je za kratko vreme uspeo da stekne reputaciju svetski priznate ustanove koja je prepoznata zbog svojih inovativnih metoda učenja i istraživanja, povezivanja akademskih disciplina i kombinovanja specifičnih znanja sa univerzalnim vrednostima. Odnos studenata i profesora je 8:1, što znači da studenti mogu da ostvare dobar kontakt sa profesorima i sarađuju sa njima u toku školske godine. CEU, kao društveno angažovani Univerzitet, posvećen je promovisanju vrednosti otvorenog društva i razvoju kritičkog mišljenja. Akcenat se stavlja i nacionalnu, versku i etničku raznolikost studenata, pa tako ovaj Univerzitet godišnje upiše preko 1400 studenata iz više od 100 zemalja sveta.

CEU ima i veliku alumni mrežu čiji su članovi aktivni u alumni klubovima u preko 69 zemalja. Alumnisti CEU-a često se zapošljavaju na visokim pozicijama u svojim državama, ali i međunarodnim organizacijama, pa je tako danas više od 200 alumnista CEU-a na ministarskim pozicijama, oko 170 ih je zaposleno u nekoj od institucija Evropske unije, isto toliko u Ujedinjenim nacijama, a preko 300 je zaposleno u nekoj od međunarodnih organizacija kao što su Svetska banka, Organizacija za evropsku saradnju i bezbednost (OEBS) i brojnim drugim.

Ova visokoškolska ustanova, akreditovana u Sjedinjenim Američkim Državama, nudi čak 39 multidisciplinarnih programa, na 13 departmana za master i doktorske studije. Na CEU-u postoji i 19 istraživačkih centara. Obzirom na to da su oblasti izučavanja na ovom Univerzitetu uglavnom u domenu društveno-humanističkih nauka, studenti mogu da se prijave za neki od programa na departmanu za političke nauke, međunarodne odnose, ekonomiju, prava, studije roda, nacionalizma i brojne druge, a na CEU-u postoji i dve škole Poslovna škola (CEU Business School) i Škola javnih politika (School of Public Policy). Za više informacija u vezi sa dostupnim programima i departmanima možete pogledati ovde.

Kandidati koji žele da konkuriše na neki od master ili doktorskih programa, moraju da poseduju uverenje o prethodno završenom stepenu studija i dokaz o položenom testu engleskog, koji aplikant mora sam da obezbedi i, uz ostalu dokumentaciju, pošalje najkasnije do 1. februara 2017 godine. Konkursna dokumentacija obuhvata popunjenu onlajn prijavu, dva pisma preporuke, biografiju i dodatna dokumenta u zavisnosti od toga za koji departman se konkuriše. Više o potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na ovom linku.

Ukoliko želite da saznate više o procesu prijave, dostupnim programima i stipendijama možete doći u Beogradsku otvorenu školu (Masarikova 5/16) na individualne konsultacije koje je potrebno zakazati, slanjem poruke na mejl akademsko.savetovanje@bos.rs ili telefonom na broj 011 30 61 577.

Najave
Vesti