Studentima Fakulteta političkih nauka predstavljeni MA i PhD programi Centralno-evropskog univerziteta

16. Dec 2016.
Studentima Fakulteta političkih nauka predstavljeni MA i PhD programi Centralno-evropskog univerziteta

Studentima Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu predstavljena je mogućnost nastavka školovanja na nekom od master ili doktorskih programa na Centralno-evropskom univerzitetu (CEU) u Budimpešti. Prezentacija je održana u sredu 14. decembra 2016. godine na Fakultetu političkih nauka i tom prilikom studenti su mogli da čuju informacije u vezi sa dostupnim programima, procesom prijave i dostupnim stipendijama za školovanje na CEU-u.

Oni koji su prisustvovali prezentaciji imali su priliku da čuju iskustva Dragane Krunić, Vlada Madžarevića i Nikola Burazera, alumnista CEU-a. Oni su studentima preneli utiske sa predavanja, ispita, iskustva života u studentskom domu ali i kako izgleda život u mađarskoj prestonici.

Studentima je prikazan i kratak video sa korisnim savetima za pripremu aplikacije, a na kraju prezentacije studenti su postavljali pitanja na koja su alumnisti odgovarali.

Centralno-evropski univerzitet, koji je akreditovan u Sjedinjenim Američkim Državama nudi širok dijapazon master i doktorskih programa, pre svega u oblasti društveno-humanističkih nauka. Na CEU-u postoji 13 departmana na kojima je dostupno preko 50 programa, a u okviru ove visokoškolske ustanove postoji i čak 19 istraživačkih centara. CEU je poznat i po velikom broju stipendija koje dodeljuje studentima, pa je tako u školskoj 2015/2016. godini 85% studenata dobilo neki vid finansijske pomoći.

Studenti koji bi voleli da saznaju više o procesu prijave na CEU, mogu da zakažu individualne konsultacije sa akademskom savetnicom Beogradske otvorene škole, slanjem poruke na mejl akademsko.savetovanje@bos.rs, a više o samom konkursu možete pročitati ovde.

Najave
Vesti