Odgovorniji studenti za odgovornije univerzitete

Beogradska otvorena škola organizovala je 29. i 30. marta 2012. godine panel diskusiju „Antikorupcijski aktivizam i studentska participacija u visokom obrazovanju“.

Diskusija se odvijala u Studentskom kulturnom centru i uključila je šestdeset studentskih predstavnika, kao i predstavnike Ministarstva prosvete i nauke, Agencije za borbu protiv korupcije, Poverenika za informacije od javnog značaja, SKONUSA, HERE tima, civilnog društva i obrazovnih institucija. 

Teme koje su pokrenute su transparentnost i dostupnost informacijama od javnog značaja, finansije u visokom školstvu studentski aktivizam i mnoge druge. Neki od panelista bili su prof. dr Srbijanka Turajlić, prof dr Jasmina Nikolić, prof. dr Radivoje Mitrović, Nemanja Nenadić, Stanojla Mandić, Damir Milutinović i drugi.

Panel „Antikorupcijski aktivizam i studentska participacija u visokom obrazovanju“ je deo projekta „Za odgovornije univerzitete u Srbiji” koji realizuje Centar za razvoj obrazovanja Beogradske otvorene škole uz podršku Ulof Palme centra, od januara 2012. godine. Cilj projekta je sprečavanje korupcije na fakultetima i univerzitetima i to kroz primenu studentskih prava i dužnosti, kao i uz stalni nadzor nad radom univerziteta.

Dvodnevna panel diskusija pratila se putem društvene mreže Tviter, a beleške možete pogledati ovde.

03. Apr 2012.