Arhiva vesti

15. Dec 2015.

Konferencija "Odgovornost akademske zajednice" održana je u petak 11. decembra u Domu omladine. Nakon 4 godine inicijative "Za odgovornije univerzitete u Srbiji", na konferenciji su predstavljeni pomaci na polju transparentnosti visokog obrazovanja koje je napravio tim Beogradske otvorene škole, ali je takođe upućen poziv profesorima za preuzimanje veće uloge u odbrani sistema visokog obrazovanja od korupcije i neodgovornog rada.

Pročitaj više
04. Aug 2015.

U periodu od 27. do 28. jula održan je prvi sastanak Mreže aktivista u obrazovanju, u Barseloni, kojem je prisustvovala predstavnica Beogradske otvorene škole, Sanja Nasevski.

Pročitaj više
15. Dec 2014.

Konferencija „Odgovornost obrazovanja“ održana je u petak 12.12.2014. god. u galeriji O3One. Centar za razvoj obrazovanja je okupio brojne stručnjake koji su diskutovali o odgovornosti obrazovanja podeljeni u tri panela – odgovornost prema javnosti, prema tržištu rada i prema studentima.

Pročitaj više
12. Nov 2014.

O transparentnosti rada fakulteta u Nišu, ali i o ostalim problemima visokog školstva u Srbiji, razgovarali su predstavnici Centra za razvoj obrazovanja Beogradske otvorene škole i novinari u Nišu. Okrugli sto je održan u petak 7.11. a prisustvovali su novinari svih većih medija u Nišu i regionu.

Pročitaj više
24. Jan 2014.

Danas je potpisan memorandum o saradnji Beogradske otvorene škole i Evropskog udruženja studenata prava u Beogradu (ELSA). Ovaj sporazum je institucionalizovao do sada plodotvornu neformalnu saradnju naše dve organizacije, u sferama od zajedničkog interesa.

Pročitaj više
26. Dec 2013.

Rezultati istraživanja transparentnosti fakulteta predstavljeni su 24.12.2013. godine u Novom Pazaru. Diskusiji su prisustvovali učenici srednje Škole za dizajn tekstila i kože.

Pročitaj više
22. Nov 2013.

Konferencija “Transparentnost univerziteta u Srbiji” održana je 22.11.2013. godine, u okviru projekta “Za odgovornije univerzitete u Srbiji” koji podržava međunarodni Ulof Palme centar. Na konferenciji su predstavljeni rezultati istraživanja nivoa transparentnosti visokoškolskih institucija, koje je sproveo Centar za razvoj obrazovanja Beogradske otvorene škole.

Pročitaj više
08. Nov 2013.

Nakon uspešnog predstavljanja rezultata istraživanja u okviru druge faze projekta „Za odgovornije univerzitete“ u Nišu, 7. novembra je organizovana konferencija u Novom Sadu, u svečanoj sali Filozofskog fakulteta.

Pročitaj više
31. Oct 2013.

Rezultati istraživanja u okviru druge faze projekta „Za odgovornije univerzitete u Srbiji“ predstavljeni su 28. oktobra u svečanoj sali na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu. Predstavljanju rezultata prisustvovali su studentski predstavnici sa većine fakulteta u Nišu.

Pročitaj više
24. Oct 2013.