Projekat „Antikorupcijska studentska mreža u Jugoistočnoj Evropi“ predstavljen u globalnom izveštaju o korupciji u obrazovanju

Aktivnosti Centra za razvoj obrazovanja predstavljene su u publikaciji „Globalni izveštaj o korupciji u obrazovanju“ za 2012 godinu koju je objavila međunarodna organizacija „Transparency international“.

Autorka Luba Fajfer u svom tekstu govori o iskustvima antikorupcijskih mreža u Evropi i Evroaziji. Ona ističe da je ovakav, mrežni pristup borbi protiv korupcije, inovacija. Uz ACSN, autorka je predstavila i „Transparent Education Network“, mrežu koja se takođe bavi promovisanjem transparentnosti i podizanjem odgovornosti u visokom obrazovanju,  a svoje aktivnosti sprovodi u Evroaziji.

Jedna od aktivnosti organizacije „Transparency international“ jeste i istraživanje korupcije po oblastima, te obrazovanje predstavlja jednu od tih oblasti. Ovogodišnja publikacija sadrži brojne tekstove o iskustvima različitih zemalja i institucija u borbi protiv  korupcije u obrazovanju.

24. Oct 2013.