22. Dec 2009.

Održan okrugli sto: „Održiva politika zaštite životne sredine u Srbiji u procesu evropske integracije: prepreke i mogućnosti“

Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole uz podršku Fondacije Fridrih Ebert organizovao je okrugli sto na temu: „Održiva politika zaštite životne sredine u Srbiji u procesu evropske integracije: prepreke i mogućnosti“, 18. decembra 2009. godine, u prostorijama Beogradske otvorene škole.

 

U debati na okruglom stolu učestvovalo je više od trideset učesnika: predstavnika zaposlenih  u organima centralne uprave, lokalne samouprave i ustanova koje rade na poslovima koji su vezani za sprovođenje politike u oblasti zaštite životne sredine u procesu evropskih integracija Republike Srbije.  

 

Rad na Okruglom stolu  je organizovan u formi diskusija, koje su se odvijale u okviru četri teme: Značaj politike zaštite životne sredine za proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji; Green jobs – postoji li veza između zaštite životne sredine i politike zapošljavanja; Obnovljivi izvori energije kao razvojni faktor u lokalnim zajednicama i Lokalne samouprave i politika zaštite životne sredine – fakti i fantazije.

Vesti