O nama

Centar za evropske integracije (CEI) unapređuje javne politike u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji kroz jačanje dijaloga, izgradnju partnerstava i obrazovanje nosilaca društvenih promena radi usvajanja evropskih standarda i vrednosti.

Već u prvim godinama rada teme iz oblasti evropskih integracija bile su uključene kroz predavanja i tribine u obrazovnim programima u okviru humanističkih i ekonomskih disciplina Beogradske otvorene škole. U vreme velikog građanskog protesta u proleće 1997. organizovan je prvi sistematski akademski modul Evropskih studija za studente Beogradske otvorene škole. Saradnja sa Evropskim pokretom u Srbiji je krunisana zajedničkom organizacijom tri jednodnevna intezivna kursa o različitim aspektima evropskih integracija u proleće 1998. Predavači na intezivnim kursevima dolazili su sa Instituta Evropskog univerziteta iz Firence. To je bio početak rada Centra za evropske integracije.

Od jeseni 2000. godine jednosemestralni modul Evropskih studija i izučavanje neposrednog okruženja Srbije (Balkana) su dalje razvijeni postavši jednogodišnji akademski program Evropska unija i Balkan za 35 odabranih studenata.

Nakon realizacije mnogo uspešnih projekata Program za evropske integracije transformisan je prvo u Centar za evropske i američke studije jula 2003. godine, a potom u Centar za evropske integracije i postao organizovani deo Beogradske otvorene škole.

Vesti