28. Apr 2010.

Uvodni seminar na Obrazovnom programu "Evropske integracije i lokalne politike razvoja u Srbiji"

Uvodnim seminarom održanim 26 - 27. aprila u prostorijama Beogradske otvorene škole otpočela je implementacija obrazovnog programa "Evropske integracije i lokalne politike razvoja u Srbiji" u okviru projekta "Evropska unija u mojoj zajednici - efikasnije i racionalnije lokalne politike razvoja u procesu evropskih integracija", kojeg realizuje Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole i Fond za otvoreno društvo Srbije.

 

Kroz seriju interaktivnih predavanja, radionica i vežbi, polaznici obrazovnog programa, predstavnici 17 organizacija građanskog društva, su imali priliku da steknu nova i prodube postojeća znanja o kreiranju lokalnih politika razvoja u Srbiji tako i na nivou Evropske unije, kao i fondovima i programima Evropske zajednice za budzetski period 2007-2013.

 

Aktivnosti na obrazovnom programu se nastavljaju kroz virtuelnu školu na kojoj će polaznici na jedan interaktivan način, koristeći forum i čet sesije specijalno dizajnirane za potrebe ovog obrazovnog programa, nastaviti da se bave različitim aspektima procesa izgradnje partnerskih odnosa na nivou lokalnih zajednica u procesu evropskih integracija.

Vesti