19. Aug 2010.

Izabrano trideset OCD za učešće u projektu „Civilno društvo Srbije u procesu EU integracija: usvajanje vrednosti i unapređenje dijaloga“

Selekcioni proces za učešće u projektu „Civilno društvo Srbije u procesu EU integracija: usvajanje vrednosti i unapređenje dijaloga“ uspešno je završen. Na konkurs je pristiglo više od sedamdeset prijava, od kojih je selekciona komisija odabrala trideset organizacija, kako je projektom i predviđeno.

Selekcionu komisiju činili su predstavnici Beogradske otvorene škole, Fondacije Friedrich Ebert i Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

U izboru kandidata, posebna pažnja posvećena je motivaciji kandidata, prethodnim projektima koje je organizacija realizovala, kao i razumevanju problema  iz oblasti zaštite životne sredine i njihovog značaja kada je u pitanju proces evropskih integracija Republike Srbije. Članovi selekcione komisije uzeli su u obzir i teritorijalnu zastupljenost organizacija, kao i rodnu ravnopravnost polova, iako ovaj kriterijum nije bio presudan.

Trideset predstavnika i predstavnica organizacija koje deluju u oblasti zaštite životne sredine biće uključeni u projektne aktivnosti koje se realizuju u periodu od septembra 2010. godine do maja 2011. godine.

Vesti