13. Oct 2010.

Održan treći po redu trening o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine

Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole zajdeno sa Resurs centrom iz Bora 12. oktobra 2010. godine održao je IPPC trening u Boru. U okviru projekta "Održiva politika životne sredine na lokalnom nivou: ka efikasnom i odgovornom upravljanju urbanim zajednicama u Srbiji" ovo je treći IPPC trening.

 Trening je bio namenjen lokalnoj samoupravi, operaterima koji su u obavezi da podnesu zahtev za izdavanje integrisane dozvole i nevladinom sektoru. Trening su vodili eksperti iz odeljenja za integrisane dozvole Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

 IPPC treninzi su posvećeni pitanjima vezanim za izdavanje integrisanih dozvola shodno Zakonu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine i kontroli uticaja na životnu sredinu postrojenja za koja se izdaje integrisana dozvola. Svrha treninga je da se zainteresovani akteri podstaknu na aktivno učešće u kreiranju politke zaštite životne sredine na lokalnom nivou i prihvatanje i primenu evropskih standarda u ovoj oblasti.

Vesti