16. Dec 2010.

Konferencija „Ka održivom dijalogu za unapređenje primene zakona u oblasti zaštite životne sredine“

Centar za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije organizuje konferenciju o primeni Zakona o upravljanju otpadom na lokalnom nivou pod nazivom:  „Ka održivom dijalogu za unapređenje primene zakona u oblasti zaštite životne sredine“. Konferencija će se održati 23. decembra 2010. godine od 10 do 16 časova u maloj sali Narodne skupštine Republike Srbije (Trg Nikole Pašića br. 13)

 

Na konferenciji će se govoriti o aktivnostima Narodne skupštine i Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja na polju primene ovih zakona, problemima koji se javljaju, te mogućim rešenjima istih. Učesnici će biti predstavnici Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, poslanici iz Odbora za zaštitu životne sredine i Odbora za evropske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, predstavnici lokalne vlasti, stručnjaci iz pomenutih oblasti, predstavnici organizacija civilnog društva i zainteresovane javnosti.

 

Svrha diskusija je unapređenje sprovođenja zakona iz oblasti zaštite životne sredine i jačanje dijaloga između zakonodavne i izvršne vlasti sa predstavnicima lokalnih zajednica.

Vesti