14. Sep 2012.

Održana serija okruglih stolova o procesu pregovaranja pravnih tekovina EU

Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole i Kancelarija za evropske integracije Vlade Republike Srbije organizovali su seriju okruglih stolova o procesu pregovaranja pravnih tekovina Evropske unije u okviru projekta „Jačanje kapaciteta uprave za pristupanje Srbije Evropskoj uniji”.

10. i 11. septembra u prostorijama Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, govorilo se o pregovaračkom Poglavlju 27 – Zaštita životne sredine. Iskustva i savete iz procesa progovaranja predstavnicima državne uprave Republike Srbije prenele su  kolege iz Hrvatske, voditelj grupe za gore navedeno pregovaračko proglavlje dr. Nikola Mikulić i Edvard Pučko.

Dok je 12. i 13. septembar bio posvećen  pregovaračkom Poglavlju 8 – Zaštita konkurencije. U dvodnevnoj diskusiji voditeljica grupe za poglavlje 8, Marijana Listz, govorila je o najvećim izazovima koje je Hrvatska imala u ovom području, te koji su to koraci koje očekuju Srbiju na njenom putu ka Evropskoj uniji.

Naredni okrugli sto vezan za pregovaranje pravnih tekovina Evropske unije biće organizovan  4. i 5. oktobra 2012. godine za Poglavlje 28 - Zaštita potrošača.

Vesti