19. Dec 2012.

Održan drugi trening u okviru Programa jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva

Program jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva u okviru projekta „Znam kako da delujem“, održan je u hotelu „Park“ u Ivanjici, u periodu od 10. do 14. decembra 2012. godine.

Petodnevni trening imao je za cilj da unapredi kapacitete predstavnika organizacija civilnog društvo kako bi bili u mogućnosti da aktivnije i kvalitetnije učestvuju u programiranju i praćenju korišćenja javnih fondova za životnu sredinu. Treningu je prisustvovao 21 predstavnik organizacija civilnog društva iz Moravičkog, Pomoravskog, Rasinskog i Šumadijskog okruga, koje deluju u oblasti zaštite životne sredine.

Predavači su bili stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine i energetike iz Srbije i iz regiona, sa višegodišnjim iskustvom u kreiranju predloga praktične politike i javnog zagovaranja u ovim oblastima. Koncept koji je primenjen je podrazumevao predavanja i praktičan rad.

Akcenat je stavljen na upoznavanje sa ulogom civilnog društva u sektoru zaštite životne sredine i energetike i u skladu sa tim, na unapređenje veština predstavnika civilnog društva za formulisanje predloga praktične politike i javnog zagovaranja.

Projekat sprovodi Evropski pokret u Srbiji u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom, Centrom za razvoj građanskog društva PROTECTA iz Niša i organizacijom UNECOOP iz Paraćina, a uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu u okviru programa razvoja građanskog društva u Srbiji.

Vesti