07. May 2013.

Počelo sprovođenje projekta „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja na razvoj i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji“

Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole je 1. maja 2013. godine počeo sa sprovođenjem istraživačkog projekta „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja na razvoj i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji“. Projekat se bavi istraživanjem učinaka akreditovanih regionalnih razvojnih agencija (RRA) u Republici Srbiji iz gledišta predstavnika zainteresovanih strana.

Glavni uočeni problem kojim će se Projekat baviti jeste problem odnosa zainteresovanih strana i akreditovanih RRA u Republici Srbiji u pogledu učinaka istih i uticaja koje imaju na društveno-ekonomski razvoj. Zainteresovane strane u ovom Projektu su učesnici u vlasničkoj strukturi, kao i posredni i neposredni korisnici usluga akreditovanih RRA tj. predstavnici akreditovanih RRA, lokalnih samouprava, privrednih društava, organizacija civilnog društva, kao i regionalnih privrednih komora.

Prvi deo Projekta predstavlja istraživanje učinaka akreditovanih RRA kroz percepciju predstavnika zainteresovanih strana, kao i analiza dokumenata donešenih na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou koji se odnose na delovanje akreditovanih RRA.

Drugi deo Projekta je zapravo širenje i predstavljanje nalaza istraživanja predstavnicima zainteresovanih strana. Kroz ovaj proces predstavnici zainteresovanih strana će imati priliku da kroz raspravu sa članovima profesionalnog tima Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole daju svoje predloge i zamerke na dobijene rezultate. Na taj način, konačan proizvod ovog Projekta, studija praktične politike, će sadržati pouzdane podatke o navedenoj temi istraživanja.

Projekat se sprovodi uz podršku Evropskog fonda za Balkan u okviru njihovog Programa regionalnih politika „Misli i povezuj se“ (“Think & Link).

Vesti