03. Jun 2013.

Obavljeni početni intervjui u okviru istraživanja na Projektu „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja na razvoj i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji“

U svrhu osmišljavanja i planiranja istraživanja koje će biti sprovedeno u okviru projekta „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja na razvoj i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji“, članovi profesionalnog tima Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole, Slobodan Ocokoljić i Vanja Dolapčev, su obavili početne intervjue sa spoljnim saradnicima i predstavnicima zainteresovanih strana.

U svrhu osmišljavanja i planiranja istraživanja koje će biti sprovedeno u okviru projekta „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja na razvoj i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji, članovi profesionalnog tima Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole, Slobodan Ocokoljić i Vanja Dolapčev, su obavili početne intervjue sa spoljnim saradnicima i predstavnicima zainteresovanih strana.

Intervjui su obavljeni sa direktorom Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj (www.lokalnirazvoj.org), Dragišom Mijačićem, i sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“ (www.rrazlatibor.co.rs), direktorom, Slavkom Lukićem i višim savetnikom za životnu sredinu, Milošem Radojevićem.

Kroz intervju sa Dragišom Mijačićem dobijena su korisna saznanja o osobenostima akreditovanih regionalnih razvojnih agencija u Republici Srbiji. Podatke o radu, učincima i izazovima sa kojima se jedna akreditovana regionalna razvojna agencija u Republici Srbiji suočava, članovi profesionalnog tima Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole su dobili kroz intervju sa predstavnicima Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“. Dobijena saznanja će biti korišćena za planiranje istraživanja u okviru Projekta, naročito prilikom odabira uzorka koji će biti istraživan i prilikom osmišljavanja upitnika i intervjua.

Na ovaj način uspostavljena je i dobra saradnja sa predstavnicima Instituta za teritorijalni ekonomski razvoj iz Beograda i predstavnicima Regionalne razvojne agencije „Zlatibor“ iz Užica.

U predstojećem periodu biće izvršeno terensko istraživanje kroz dubinske intervjue sa predstavnicima zainteresovanih strana u vezi gledišta koje imaju kada je reč o radu njihovih regionalnih razvojnih agencija.

Vesti