25. Oct 2013.

Održan trening u okviru Programa jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva

Program jačanja kapaciteta za organizacije civilnog društva u okviru projekta „Znam kako da delujem“, održan je u Beogradu, u periodu od 21. do 24. oktobar 2013. godine.

Četvorodnevni trening imao je za cilj da unapredi znanja i veštine predstavnika OCD za aktivno učešće u kreiranju i sprovođenju politike životne sredine u Srbiji. Treningu je prisustvovao 20 predstavnika organizacija civilnog društva koje deluju u oblasti zaštite životne sredine.

Predavači su bili stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine i energetike iz Srbije i iz regiona, sa višegodišnjim iskustvom u kreiranju predloga praktične politike i javnog zagovaranja u ovim oblastima. Koncept koji je primenjen je podrazumevao predavanja i praktičan rad.

Akcenat je stavljen na upoznavanje sa ulogom civilnog društva u sektoru zaštite životne sredine i energetike i u skladu sa tim, na unapređenje veština predstavnika civilnog društva za formulisanje predloga praktične politike i javnog zagovaranja.

Projekat sprovodi Evropski pokret u Srbiji u partnerstvu sa Beogradskom otvorenom školom, Centrom za razvoj građanskog društva PROTECTA iz Niša i organizacijom UNECOOP iz Paraćina, a uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu u okviru programa razvoja građanskog društva u Srbiji.

Vesti