14. Nov 2013.

Konsultativna radionica „Kako do uspešne saradnje između regionalnih razvojnih agencija i njihovih zainteresovanih strana?“ održana u Leskovcu

U sredu, 13. novembra 2013. godine, u organizaciji Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole i Agencije za lokalni ekonomski razvoj Grada Leskovca, u velikoj Sali Centra za stručno usvršavanje u obrazovanju u Leskovcu, održana je prva od tri konsultativne radionice u okviru projekta „Razvoj zaista: Evaluacija uticaja i učinaka regionalnih razvojnih agencija u Srbiji“.

Radionici pod nazivom „Kako do uspešne saradnje između regionalnih razvojnih agencija i njihovih zainteresovanih strana?“ su prisustvovali predstavnici regionalnih razvojnih agencija, jedinica lokalne samouprave i lokalnih razvojnih agencija. U okviru radionice predstavljen je opis celokupnog projekta, nalazi istraživanja o gledištu zainteresovanih strana o učincima regionalnih razvojnih agencija u Srbiji, kao i preporuke za unapređenje konsultativnog mehanizma između zainteresovanih strana i regionalnih razvojnih agencija. Radionicu su vodili istraživači-saradnici i asistenti na projektima u Beogradskoj otvorenoj školi, Vanja Dolapčev i Slobodan Ocokoljić.

Nakon prvog dela radionice, održana je korisna rasprava sa učesnicima Radionice oko načina na koje je potrebno unaprediti predloženi konsultativni model. Učesnici radionice su pružili svoj doprinos unapređenju modela kroz predloge koji su se najviše odnosili na sistemska rešenja i obezbeđivanje stabilnog izvora sufinansiranja projekata. Mišljenja i predlozi izneti tokom rasprave će biti uvršteni u konačnu studiju koja će biti objavljena u januaru mesecu 2014. godine.

Naredna konsultativna radionica će biti održana u Užicu, u sredu, 20. novembra 2013. godine.

Vesti