28. Nov 2013.

Kakve mogućnosti i obaveze nam donosi proces evropskih integacija u politici životne sredine?

U sredu, 27. novembra 2013. godine, u restoranu „Kalemegdanska terasa“ u Beogradu, Beogradska otvorena škola i Fondacija Konrad Adenauer su održali radni doručak i druženje sa predstavnicima medija na temu „Politika životne sredine i proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi“.

Na događaju su govorili Henri Bone (Henri Bohnet), direktor Fondacije Konrad Adenauer u Beogradu za Srbiju i Crnu Goru, Milica Vojić Marković, predsednica Odbora za zaštitu životne sredine Narodne Skupštine Republike Srbije, Miroslav Tadić, načelnik Odeljenja za evropske integracije Ministarstsva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ivana Đurić, pomoćnica Direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije, i kao moderator, Vladimir Pavlović, koordinator Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole.

Kroz neformalno druženje i razgovor sa predstavnicima medija, predstavljeno je postojeće stanje u Republici Srbiji u pogledu politike životne sredine, proces predstojećih pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, sadržina pregovaračkog poglavlja 27, „Životna sredina“, obaveze Republike Srbije u toj oblasti, kao i uloga koju mogu da odigraju predstavnici medija i javnost sa ciljem da doprinesu otvorenosti i učinkovitosti celog procesa.

Naredni događaj u okviru projekta Politika životne sredine i proces pristupanja Srbije evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi jeste konsultativna radionica koja će biti održana u utorak, 10. decembra 2013. godine u Novom Sadu.

Vesti