12. Dec 2013.

Konsultativnu radionicu na temu „Politika životne sredine i proces pristupanja Srbije EU"

U utorak, 10. decembra 2013. godine, u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, u Novom Sadu, Beogradska otvorena škola i Fondacija Konrad Adenauer su održali Konsultativnu radionicu na temu „Politika životne sredine i proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji: Očekivanja i izazovi“.

Na događaju su govorili Slobodan Puzović, Sekretar za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u Vladi Autоnomne Pokrajine Vojvodinа, Miroslav Tadić, načelnik Odeljenja za evropske integracije Ministarstsva energetike, razvoja i zaštite životne sredine, Ljubinka Kaluđerović, Savetnica za oblast zaštite životne sredine Stalne konferencije gradova i opština, i kao moderator, Danijela Božović, koordinatorka projekata Centra za evropske integracije Beogradske otvorene škole.

Kroz neformalno druženje i razgovor sa predstavnicima lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i medija, predstavljeno je postojeće stanje u Republici Srbiji u pogledu politike životne sredine, proces predstojećih pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, obaveze Republike Srbije u toj oblasti, kao i uloga lokalnih i regionalnih vlasti.

Vesti