14. Oct 2014.

Evropa za poneti – preko android aplikacije do više informacija o EU

U okviru projekta „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“, kreirana je i pokrenuta Android aplikacija Evropa za poneti. Građani Srbije, pre svega mladi, ubuduće će moći da putem android aplikacije za mobilne telefone saznaju više o Evropskoj uniji i pregovorima o članstvu Srbije i da u svakom momentu budu u toku sa događajima i najnovijim vestima, noseći EU na svom telefonu, u svom džepu.

Kroz aplikaciju, projekat ima za cilj podizanje nivoa svesti i razumevanja građana o Evropskoj uniji i procesu pristupanja Republike Srbije koje počiva na obezbeđivanju lako dostupnih, pravovremenih i razumljivih informacija. Projekat, takođe, podiže kvalitet i dostupnost onlajn sadržaja o EU i članstvu Srbije u EU.

Aplikacija Evropa za poneti nudi pregled informacija o mogućnostima koje Evropska unija pruža u pogledu obrazovanja, volontiranja, putovanja i rada u EU, ali korisnike na zanimljiv način upoznaje i sa procesom evropskih integracija Srbije, kao i sa istorijatom i institucionalnom strukturom Evropske unije. Evropa za poneti omogućava mlađoj publici da stalno bude u toku sa aktuelnim dešavanjima na evropskom nivou, otvorenim konkursima za formalne i neformalne obrazovne programe, stipendije, prakse i projekte, ali i sa tehničkim informacijama koje im omogućavaju da lakše isplaniraju putovanje, boravak u zemljama članicama i umreže se sa vršnjacima i različitim organizacijama u Evropskoj uniji.

Aplikaciju Evropa za poneti je moguće preuzeti sa telefona, sa aplikacije Google Play Store-a, ili putem sledećeg linka:

https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti&hl=en.

Aplikacija Evropa za poneti je zvanično predstavljena na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu, na štandu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji.

Projekat „Evropa za poneti – unapređenje informisanja mladih o Evropskoj uniji i procesu evropskih integracija“ realizuje Beogradska otvorena škola uz podršku Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Vesti