20. Nov 2015.

Otvorena izložba fotografija "Pravo na reku"

U četvrtak 19. novembra u galeriji O3one otvorena je izložba „Pravo na reku“.
Izložba je nastala u okviru kampanje za zaštitu prirodnih resursa koju sprovodi Beogradska otvorena škola kroz projekat „Znam kako da delujem“…

Umetnici koji su predstavili svoje fotografije su Kristina Radovanović, Jelena Šurlan, Boris Miletić, Vladan Pavlovic i prof. Radomir Levajac.

Tema izložbe je degradacija rečnih tokova i priobalja koja nastaje prekomernom eksploatacijom šljunka i odlaganjem otpada na obalama reka. Izložbom “Pravo na reku” nastojimo da građane upoznamo sa problemom degradacije rečnih tokova i podsetimo ih da je zdrava životna sredina njihovo pravo.

Prikazujući slike autentičnog prirodnog ambijenta koji je narušen i uništen ljudskom nebrigom i nečinjenjem nadležnih organa, želimo da pokrenemo reakciju društva i doprinesemo zaustavljanju nasilja nad rekama.

Posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu do 25. novembra 2015. godine u galeriji O3one, ulica Uzun Mirkova 10 u Beogradu.

Projekat “Znam kako da delujem” se izvodi uz podršku Norveške ambasade u Republici Srbiji.

Fotografije sa otvaranje izložbe možete pogledati u galeriji.

Članak o izložbi fotografija "Pravo na reku" u časopisu KulturKokoška možete pročitati na ovom linku:

Pročitajte šta imaju da kažu ljudi koji su se uhvatili u koštac sa problemima za koje nismo ni svesni da postoje. Jer imamo pravo na reke i čistu životnu sredinu!

Vesti