14. Dec 2015.

Održan okrugli sto „Priče o regionalnom razvoju"

Beogradska otvorena škola organizovala je okrugli sto „Priče o regionalnom razvoju: Nova politika regionalnog razvoja u Srbiji i princip partnerstva” 11. decembra 2015. godina u Beogradu. 

Na ovom Okruglom predstavljena je studija praktične politike koja sadrži zaključke istraživanja, kao i preporuke za usvajanje i uspostavljanje principa partnerstva između organa javne vlasti i zainteresovanih strana (organizacije civilnog društva, privredne komore, regionalne razvojne agencije, akademska zajednica) u kreiranju i sprovođenju politike regionalnog razvoja u Srbiji.

Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta „Partnerstvo za razvoj: Unapređenje uloge civilnog društva u razvoju regionalne politike u Republici Srbiji“ koji se realizuje uz podršku Evropskog fonda za Balkan.

Na samom početku Konferencije učesnicima su se obratili: Edvard JAKOPIN, pomoćnik ministra privrede u Vladi Republike Srbije, Igor BANDOVIĆ, programski menadžer Evropskog fonda i Vladimir M. PAVLOVIĆ, koordinator za praktične politike Beogradske otvorene škole.

Uvod za diskusiju na temu „Primena principa partnerstva u politici regionalnog razvoja u Srbiji“ dali su Ognjen Mirić, Regionalni menadžer nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ i autori studije i istraživači Beogradske otvorena škola, Vanja DOLAPČEV i Danijela BOŽOVIĆ.

Studija praktične politike „Partnerstvo za razvoj - Primena principa partnerstva u politici regionalnog razvoja u Srbiji“.

Pregleda stanja „Pravni i strateški okvir u politici regionalnog razvoja u Srbiji“.

Pregled stanja „Zadovoljstvo primenom princip partnerstva u politici regionalnog razvoja u Srbiji“.

Vesti