Period 2011 - 2013

Ka održivom dijalogu za unapređenje primene zakona u oblasti zaštite životne sredine u Srbiji - izgradnja partnerstva i razvijanje javne svesti

O projektu

Opšti cilj projekta bio je razvoj održive politike upravljanja otpadom u Srbija kroz jačanje i promovisanje partnerskog pristupa u kreiranju i sprovođenju lokalnih planova za upravljanje otpadom u četiri lokalne samouprave u Srbiji (Kragujevac, Gornji Milanovac, Inđija i Kučevo).

U okviru projekta realizovane su sledeće aktivnosti:

  • Diskusioni forum na temu „Proces izdavanja dozvola za upravljanje otpadom" održan u Gornjem Milanovcu 6. oktobra 2010. godine.
  • Diskusioni forum na temu „Proces izdavanja dozvola za upravljanje otpadom" održan u Kučevu 15. oktobra 2010. godine
  • Diskusioni forum na temu „Proces izdavanja dozvola za upravljanje otpadom" održan u Kragujevcu 19. oktobra 2010. godine.
  • Diskusioni forum na temu „Proces izdavanja dozvola za upravljanje otpadom" održan u Inđiji 28. oktobra 2010. godine.
  • Izrada programa razvijanja javne svesti o upravljanju otpadom na lokalnom nivou.

Partneri na projektu, u saradnji sa ekspertima i saradnicima iz Ministarstva za životnu sredinu i prostorno planiranje Vlade Republike Srbije u periodu novembar - decembar 2010. godine radili su na izradi programa za obrazovanje i informisanje zainteresovanih strana na lokalnom nivou u oblasti upravljanja otpadom. Izrada Programa razvoja javne svesti o upravljanju otpadom završena je 15. februara 2011. godine

Vreme i mesto realizacije:
Kragujevac, Gornji Milanovac, Inđija i Kučevo, 1. jul - 20. decembra 2011.

Projekat finansijski podržala:
Fonacija Hajnrih Bel

Galerija fotografija:
Diskusioni forum: Upravljanje otpadom od EE opreme, Gornji Milanovac, 23. jun 2011.

Vesti