27. Oct 2010.

Održan IPPS trening u Beogradu

Predstojeća postrojenja u Srbiji u obavezi su da najkasnije do 2015. godine dobiju integrisanu dozvolu, dok nijedno novo postrojenje ne može započeti rad bez nje, istaknuto je na skupu o izdavanju i dobijanju integrisane dozvole, održanom 26. oktobra 2010. u Beogradu, koji su organizovali Centar za evropske integracije Beogradske otvorene škole (BOŠ) i Privredna komora Beograda, u saradnji sa Ministarstvom životne sredine i prostornog planiranja i Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

 "Projektom "Održiva politika životne sredine na lokalnom nivou: ka efikasnom i odgovornom upravljanju urbanim zajednicama u Srbiji" doprinosimo povećanju znanja i smanjenju negativnih uticaja koji industrijska postrojenja i njihove aktivnosti imaju na zdravlje ljudi i životnu sredinu", rekao je Vladimir M. Pavlović, koordinator Centra za evropske integracije BOŠ-a. On je dodao da je uspostavljanje efikasnog sistema izdavanja integrisanih dozvola jedan od prioritetnih ciljeva održivog industrijskog razvoja, i način da se spreče ekološke katastrofe kao ona koja se 5. oktobra 2010. godine dogodila u susednoj Mađarskoj.

 IPPC treninzi su održani u četiri lokalne samouprave Nišu, Inđiji, Boru i poslednji u Beogradu. Više o treningu o integrisanom sprečavanju i kontroli zagađivanja životne sredine, kao i o samom Projektu možete saznati na:  http://old.bos.rs/imamplanzasvojgrad/ippc.

Vesti