Obuka o karijernom vođenju i savetovanju u srednjim školama održana u Kruševcu

Obuka o karijernom vođenju  savetovanju u srednjim školama održana je 18. i 19. avgusta 2016. godine u Centru za stručno usavršavanje u Kruševcu. Na obuci je učestvovalo dvadeset profesora, predstavnika osam srednjih škola iz Kruševca. Obuka je organizovana od strane Beogradske otvorene škole u saradnji sa Edukativnim centrom Kruševac.

Obuku su izveli treneri Beogradske otvorene škole Jelena Manić Radoičić, Tamara Kljajić i Bojan Velev. Cilj obuke bio je da se profesorima približi pojam karijere i karijernog vođenja i savetovanja i da im se ukaže na značaj pravovremenog informisanja učenika o mogućem toku njihove karijere. Osim što su imali prilike da se bliže upoznaju sa pojmovima karijere i karijernog vođenja, profesori su kroz interaktivne sesije imali prilike da čuju korisne informacije o podsticanju samoupoznavanja kod učenika, naučili su kako da posavetuju učenike da donesu odluke u vezi sa odabirom karijere, a usvojili su i alate koji učenicima mogu biti od pomoći pri traženju posla, pre svega one koji se odnose na pisanje biografije i pratećih pisama i na pripremu za poslovni razgovor.

Ovaj program obuke stručnog usavršavanja odobrio je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, a učesnicima su dodeljena uverenja o pohađanju obuke. 

22. Aug 2016.