Predstavljanje priručnika za promociju obrazovnih profila srednjih škola

Projektni tim MUSTRE IV je 04. novembra 2016. godine u prostorijama Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, održao prezentaciju Priručnika za promociju obrazovnih profila srednjih škola. Prezentacija je održana u okviru sastanka Radne grupe za izradu standarda za karijerno vođenje i savetovanje koja okuplja predstavnike relevantnih ministarstava (prosvete, rada, omladine), zavoda (ZUOV, ZVKOV), Saveta za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, GIZ-a, Privredne komore Srbije, NSZ-a, filozofskog fakulteta, srednjih škola, Euroguidance centra (fondacija Tempus), itd.

Kroz interaktivnu prezentaciju priručnika, učesnicima su predstavljeni konkretni koraci i saveti za planiranje planova promocije, primeri dobre prakse, načini da se dođe do korisnih informacija i unaprede znanja o ovoj oblasti, kao i brojni alati koji su dostupni srednjim školama za onlajn promociju. Prikazane su „korak po korak“ instrukcije za kreiranje i sprovođenje kampanje na različitim društvenim mrežama, kao i efikasne komunikacione strategije koje „gađaju“ različite ciljne grupe, odnosno učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje.

Predstavljene su i dve studije slučaja, odnosno, dve onlajn kampanje dve srednje škole, koje su u sklopu projekta MUSTRA IV dobile podršku od Beogradske otvorene škole pri osmišljavanju i sprovođenju svojih planova promocije preko interneta.

Priručnik za promociju je izrađen i predstavljen u sklopu projekta MUSTRA IV, koji podržava Solidar Suisse – Kancelarija u Srbiji, a sprovodi Beogradska otvorena škola. 

07. Nov 2016.