Bolja zapošljivost mladih iz manjinskih grupa

Bolja zapošljivost mladih iz manjinskih grupa

Beogradska otvorena škola, kroz program Mladi u akciji Evropske unije, organizuje međunarodni trening kurs "Bolja zapošljivist mladih iz manjinskih grupa" sa ciljem da doprinese suočavanju sa izazovima učešća mladih na tržištu rada, sa posebnim akcentom na mlade iz manjinskih grupa. 

Projekat će okupiti 28 učesnika i 5 eksperata i realizatora iz zemalja Evropske unije i Jugoistočne Evrope: Makedonije, Turske, Letonije, Finske, Italije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Svrha ovog projekta je izgradnja kapaciteta omladinskih radnika iz Evrope da podrže mlade iz različitih manjinskih grupa u povećanju njihovih mogućnosti za zapošljavanje i razvoj karijere.

Trening kurs će obezbediti neformalno iskustvo učenja u međunarodnom kontekstu uključujući teme kao što su: veštine za bolju zapošljivost mladih, prikupljanje i širenje informacija o tržištu rada, javno zastupanje i lobiranje za prava mladih na tržištu rada, manjinske grupe mladih na tržištu rada, inkluzija mladih iz manjinskih grupa, interkulturalno učenje, itd.

Trening kurs će biti realizovan u oktobru 2012. godine, a jezik kursa će biti engleski. 

Vesti