Karijera po meri mladih -– podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za pružanje usluga i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost

Karijera po meri mladih -– podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za  pružanje usluga i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost

Beogradska otvorena škola, uz podršku Ministarstva omladine i sporta realizuje projekat "Karijera po meri mladih – podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za  pružanje usluga i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost“ koji ima za cilj da doprinese unapređenju kvaliteta i dostupnosti karijernog vođenja i savetovanja (KViS) za mlade u Srbiji kroz razvoj kao i merenje efekata usluga kancelarija za mlade. Ovim projektom će biti dosegnuto ukupno 150 mladih iz 5 kancelarija za mlade. 

Merenje efekata karijernog vođenja i savetovanje po zapošljivost će biti izvršeno na osnovu specijalno dizajnirane metodologije. Savremeni softver za prikupljanje i obradu podataka osiguraće tačnost i preciznost rezultata.

Sprovođenje projekta, naročito u delu koji podrazumeva izradu metodologije, će podržati i stručnjaci Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predstavljanje rezultata projekta će široj javnosti biti omogućeno kroz elektronsku brošuru i završnu konferenciju na nacionalnom nivou.

Projekat Karijera po meri mladih trajaće 9 meseci tokom 2013/14 godine i sprovodiće se u 5 različitih gradova i opština u Srbiji.

Vesti