Zanimaju me zanimanja – unapređenje zapošljivosti mladih kroz karijerno informisanje srednjoškolaca o zanimanjima

Zanimaju me zanimanja – unapređenje zapošljivosti mladih kroz karijerno informisanje srednjoškolaca o zanimanjima

Projekat "Zanimaju me zanimanja – unapređenje zapošljivosti mladih kroz karijerno informisanje srednjoškolaca o zanimanjima" bavio se povećanjem zapošljivosti mladih kroz unapređenje sistema karijernog informisanja srednjoškolaca o zanimanjima.

Kroz projekat je organizovana dvodnevna trening obuka za 21 nastavnika i saradnika (tim od po dvoje predstavnika iz 10 škola i 1 predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja) prema programu akreditovanom od strane Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Obuka je održana u periodu od 11-13. avgusta u Kovačici, Srbija.

Nakon realizovane obuke timovi nastavnika / stručnih saradnika je za učenike svoje škole organizovao radionice karijernog informisanja. Kroz projekat su orgnaizovane job shadowing poseta (senka na poslu), kako bi se pomoglo mladima da se što bolje upoznaju sa prirodom pojedinih zanimanja i sa potencijalnim poslodavcima. BOŠ je organizovao 8 monitoring poseta, kako bi se pomoglo nastavnicima i saradnicima u izvođenju radionica ili poseta predstavnicima zanimanja.

Video materijali o karakteristikama pojedinih zanimanja predstavljeni su okviru Virtuelnog sajma zanimanja koji je organizovan u okviru portala karijera.bos.rs/sajam

Projekat je realizovan u periodu od 1. juna do 30. novembra 2013. godine, a realizaciju aktivnosti je podržao Solidar Suisse/Swiss Labour Assistance (SLA) – Kancelarija u Srbiji. 

Vesti