Prevod knjige “Osnovni elementi karijernog savetovanja – Procesi i tehnike”, Norman Amudson, Džoan Haris-Boulsbi, Spenser Najls, Ambasada SAD-a, 2010.

Prevod knjige “Osnovni elementi karijernog savetovanja – Procesi i tehnike”, Norman Amudson, Džoan Haris-Boulsbi, Spenser Najls, Ambasada SAD-a, 2010.

Eksperti CGCC-a završili su prevod priručnika “Osnovni elementi karijernog savetovanja – procesi i tehnike”. To je prva knjiga o karijernom vođenju na srpskom jeziku, čije je izdanje kompletirano početkom 2010. Priručnik će omogućiti nastavnicima i stručnim saradnicima obrazovnih i savetodavnih institucija u Srbiji da dobiju teorijska znanja i praktične primere za sprovođenje procesa karijernog vođenja i savetovanja korisnika. Po objavljivanju ovu knjigu je dobilo više desetina srednjih škola i svi univerzitetski karijerni centri  u Srbiji. Projekat  prevođenja knjige finansirala je Kancelarija za odnose sa javnošću Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu.

Od 2010. godine na dalje nastavljena je distribucija knjiga kako bi se podigao stepen kompetencije nastavnika i stručnih saradnika u obrazovnim institucijama i institucijama za brigu o mladima (kancelarije za mlade) u Srbiji u svrhu dobijanja teorijskih znanja i praktičnih primera za sprovođenje procesa karijernog vođenja i savetovanja njihovih korisnika.

Knjigu možete kupiti u bolje snabdevenim knjižarama (npr. DELFI) po ceni od 1000 RSD. Ukoliko želite da kupite veću količinu možete poručiti preko Beogradske otvorene škole.

Vesti