Karijera po meri mladih - unapređenje metodologije za merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja

Karijera po meri mladih - unapređenje metodologije za merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja

Projekat "Karijera po meri mladih - unapređenje metodologije za merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja" nastoji da doprinese unapređenju položaja i zapošljivosti mladih u Srbiji kroz dalji razvoj sistema karijernog vođenja i savetovanja zasnovanog na efektima i potrebama mladih. Projekat se nadovezuje na rezultate projekta "Karijera po meri mladih - podizanje kapaciteta kancelarija za mlade za pružanje usluga i merenje efekata karijernog vođenja i savetovanja po zapošljivost" koji je uz podršku Ministarstva omladine i sporta Beogradska otvorena škola implementirala tokom 2013. i početkom 2014. godine.

Tokom projekta biće sprovedeno ponovljeno merenje zapošljivosti mladih u skladu sa unapređenom metodologijom i to putem moderne onlajn baze za praćenje efekata karijernog vođenja i savetovanja. Imajući u vidu procenat nezaposlenih mladih u Republici Srbiji i činjenicu da je prethodni projekat dao rezultate po kojima su mladi korisnici usluga karijernog vođenja i savetovanja u većoj meri zapošljivi ali i radno angažovani od mladih koji te usluge nisu dobijali, cilj projekta je da potvrdi postojanje dugoročnih efekata usluga KViS po zapošljivost mladih, pomogne dalje unapređivanje ovih usluga, ali i kreiranje strategija i mera u oblasti omladinske politike. Tokom projekta mladim učesnicima istraživanja - merenja, ali i drugim mladim osobama iz Srbije, biće na raspolaganju usluge onlajn karijernog informisanja i onlajn karijernog savetovanja. Mladima iz Obrenovca koji se budu uključili u projekat biće dostupna i psihosocijalna podrška.

Projekat će biti realizovan u periodu od septembra 2014. do januara  2015. godine, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Vesti