PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse
PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse

PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse

Beogradska otvorena škola kroz projekat „PRAKSAM II“ nastavlja da pruža podršku unapređenju zapošljivosti i zapošljavanja mladih u Srbiji stvaranjem mogućnosti za sticanje radnog iskustva i povezivanje sa svetom rada.

BOŠ će najpre objaviti konkurs za privredne subjekte koji žele da uzmu učešće u projektu kao praksodavci i potencijalni poslodavci. Nakon selekcije privrednih subjekata koji će učestvovati u projektu, sprovešće se analiza potreba unutar društava na osnovu koje će se definisati praktikantske pozicije. BOŠ će zatim putem javnog konkursa regrutovati 24 mladih praktikanata koji će dobiti priliku da obave četvoromesečnu praksu u privrednim društvima koja uspešno posluju u Srbiji.

Praktikantima će biti dodeljeni mentori iz kompanije u kojoj budu obavljali praksu. U sklopu projekta će biti održan i trening za mentore iz odabranih privrednih subjekata, kao i obuka za upravljanje karijerom za odabrane praktikante, koja će imate za cilj da im predoči prednosti kvalitetnih programa praksi i osnažiti za dalji karijerni razvoj.  

Projekat će realizovati Beogradska otvorena škola, u periodu od jula 2016. g. do marta 2017. godine. Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva omladine i sporta.

Vesti