WEBWORK (WEstern Balkan youth WORK(s) for youth Employability)
WEBWORK (WEstern Balkan youth WORK(s) for youth Employability)

WEBWORK (WEstern Balkan youth WORK(s) for youth Employability)

Projekat WEBWORK (WEstern Balkan youth WORK(s) for youth Employability) predstavlja regionalnu inicijativu za zajednički pristup u cilju povećanja šanse za zaposlenje mladih. Projekat sprovodi Beogradska otvorena škola u saradnji sa još pet partnerskih organizacija iz regiona.

Glavni cilj ovog projekta je da pomogne mladima iz regiona Zapadnog Balkana (ZB) da se lakše prilagode čestim promenama koje se dešavanju na tržištu rada. Tokom 2016. i 2017. godine biće sproveden niz aktivnosti koje imaju za cilj da poboljšaju kvalitet rada sa mladima, osnaže razvoj programa neformalnog obrazovanja, kao i da promovišu saradnju između državnih institucija, poslovnog sektora i omladinskih organizacija, a sve u cilju povećanja zapošljivosti mladih.

U okviru projekta biće sproveden niz aktivnosti, među kojima su trening za omladinske radnike koji će se održati u Srbiji, na kome će učestvovati predstavnici partnerskih organizacija i omladinski radnici iz država koje su uključene u projekat, regionalna konferencija u Makedoniji, na kojoj će biti predstavljen regionalni portfolio za zapošljivost mladih. Očekivani rezultati su podizanje kapaciteta za ukupno 36 omladinskih radnika koji rade u oblasti zapošljavanja mladih, razvoj pet treninga namenjenih razvoju veština i kompetencija kod mladih, kreiranje mreže omladinskih radnika u regionu ZB. Glavni cilj projekta odnosi se na kreiranje regionalnog portfolija sa ključnim veštinama i kompetencijama koje su potrebne mladima radi lakšeg pronalaženja posle. Ideja je da ovaj portfolio koriste omladinski radnici koji su angažovani na rešavanja problema nezaposlenosti kod mladih. Osim toga u okviru projekta biće utvrđivanje preporuka za zajednički rad između ključnih zainteresovanih strana (poslovnog sektora, državnih institucija i omladinskih organizacija) kao i definisanje ključnih mera za povećanje šanse za zapošljavanje mladih u regionu Zapadnog Balkana.

Projekat se finansira od strane Erasmus+ programa, u okviru KA2 komponente, Balkan Youth Window, a aktivnosti na projektu biće realizovane u periodu od 15. jula 2016. do 14. jula 2017. godine.

Vesti