Održana obuka za mentore u okviru projekta “PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse”

U okviru projekta “PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse” 13. decembra u prostorijama Privredne komore Srbije održan je jednodnevni trening za predstavnike privrednih društava uključenih u projekat, kojima je delegirana uloga mentora na projektu. Cilj treninga bio je razmena dosadašnjih iskustva mentora sa ovakvim programima, kao i dobijanje seta uputstava, saveta i pravila koja se tiču mentorskog procesa i odgovornosti i stilova rukovođenja.

Na treningu učesnici su imali prilike da se upoznaju sa konceptom mentorstva i mentorskim procesom, elementima odnosa mentor-praktikant, kreiranjem opisa dužnosti praktikanata i procenom njihovih kompetenci, kao i mentorskim stilovima i kreiranjem akcionog plana, što kasnije mogu da primene sa novozaposlenima u svojim kompanijama. Trening su vodile Jelena Manić Radoičić, programska menadžerka Programa za unapređenje zapošljivosti i Milica Paskulov, HR konsultant i licencirani trener sa višegodišnjim iskustvom saradnje sa preko 100 kompanija.

Projekat “PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse” sprovodi Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Američkom privrednom komorom u Srbiji (AmCham) , uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta

19. Dec 2016.