Regionalni veb portal "Vera – Znanje – Mir"

Centar za istraživanja religije (CIRel) je 2004. godine započeo regionalni projekat Internet u funkciji verskog obrazovanja i pomirenja u bivšoj Jugoslaviji i kreirao veb sajt Vera - Znanje - Mir, prvi takve vrste.

Portal Vera - Znanje - Mir teži promociji ljudskih prava, koja uključuju verska prava, skretanju pažnje javnosti na rad crkava i verskih zajednica, naročito u oblastima koje direktno obezbeđuju poštovanje i ostvarivanje ljudskih prava, kao što su obrazovanje, zdravstvo, socijalno osiguranje i staranje; manjinskih prava sa ciljem ostvarivanja pune jednakosti etničkih i verskih manjina, kao i njihovog ravnopravnog učešća u društvenom životu.

Portal Vera - Znanje - Mir na taj način doprinosi ostvarivanju misije CIRel-a, a to je istraživanje i obrazovanje o ulozi religije u savremenom društvu i osnaživanje partnerstva građanskog društva, verskih zajednica i javnih vlasti radi jačanja verske tolerancije i ljudskih prava.

Veb portal sadrži veći broj baza podataka o mirovnim nevladinim i međunarodnim organizacijama, državnim institucijama, religijskim medijima, zatim popis međunarodnih ugovora, zakona i ostalih međunarodnih i nacionalnih pravnih akata koji se tiču slobode veroispovesti, kao i veliku bazu tekstova, analiza i politika u ovim oblastima.