Arhiva vesti

BOŠ: Dobrodošlica studentkinjama i studentima XXIII generacije u alumni mrežu

U četvrtak, 8. decembra 2016. godine, u okviru konferencije Move.Link.Engage, održana je svečana dodela diploma studentkinjama i studentima XXIII generacije obrazovnog programa „Studije budućnosti“ Beogradske otvorene škole. Ove godine svečanost dodele diploma održana je u Muzeju istorije Jugoslavije.

Istaknut je značaj alumni mreže Beogradske otvorene škole koja broji 1100 članova, koji zauzimaju značajne rukovodeće pozicije u zemlji i inostranstvu. Takođe, istaknuti su ciljevi koje Beogradska otvorena škola uspešno ostvaruje već 24 godine, a koji se pre svega odnose na oblikovanje mladih u lidere i nosioce društvenih promena putem našeg programa neformalnog obrazovanja.

BOŠ: Dodeljene diplome XXII i III generaciji studenata

Studentima XXII i III generacije Beogradske otvorene škole svečano su dodeljene diplome u četvrtak, 5. novembra 2015. godine u Biblioteci grada Beograda. Ovom prilikom gostima se obratila generalna direktorka Vesna Đukić, kao i koordinatorka obrazovnog programa "Studije budućnosti" Nataša Malinović. 

Nakon uručenja diploma studentima XXII generacije i njihovog svečanog prijema u alumni organizaciju usledila je svečanost dodele diploma i III generaciji Beogradske otvorene škole. Studenti III generacije koji su svoje diplome propustili da dobiju akademske1995/1996. godine, sada su dobili priliku za to.

Po završetku dodele i predstavljanja prisutni gosti su zajedno sa strudentima ove tri generacije nastavili druženje na koktelu u Atrijumu Biblioteke grada Beograda.

 

DAUS: Studenti XXI generacije zauzeli su svoje mesto u Alumni organizaciji Beogradske otvorene škole

Svečanost povodom dodele diploma studentkinjama i studentima XXI generacije i prijema studentkinja i studenata XXII generacije Odeljenja za napredne dodiplomske studije Beogradske otvorene škole održana je u Biblioteci grada Beograda u utorak, 4. novembra 2014. godine.

Ovom prilikom pristunima su se obratili profesor dr Čedomir Čupić, predsednik UO Beogradske otvorene škole, gospođa Jasmina Vignjević, ispred Telenor fondacije i doc. dr Vladimir Pavićević, narodni poslanik i akademski savetnik u Odeljenju za napredne dodiplomske studije Beogradske otvorene škole.

Svečano uručenje diploma usledilo je odmah zatim. Diplome studentima uručile su gospođa Vesna Đukić, generalna direktorka Beogradske otvorene škole i gospođa Jasmina Vignjević ispred Telenor fondacije.

Pristuni alumnisti, saradnici i prijatelji Beogradske otvorene škole druženje su nastavili na koktelu u Atrijumu Bibiloteke grada Beograda.

 

Come back to school to enjoy and learn – maj 2015

Majsko okupljanje obeležilo je inspirativno predavanje na temu "Različita lica Indonezije". Alumnistkinja 5. generacije Jasmina Beba Kuka je tokom interaktivne prezentacije predstavila različita lica Indonezije: lice stvaralaštva, lice razaranja i lice nade

BOŠ, 26. maj 2015. godine

 

Come back to school to enjoy and learn – april 2015

Novo okupljanje alumnista   održalo se na Beogradskom maratonu. Uprkos kiši, mala ekipa BOŠovaca se okupila povodom trke zadovoljstva (5 km) na Beogradskom maratonu. Trčali smo, šetali i bodrili maratonce!

BOŠ, 18. april 2015. godine

 

Come back to school to enjoy and learn – mart 2015

Martovsko okupljanje alumnista je bilo posvećeno temi "Upravljanje ličnim finansijama - kako do racionalnih finansijskih odluka, kako štedeti i u šta investirati". Alumnisti BOŠ-a imali su priliku da prisustvuju i učestvuju u izuzetnoj panel diskusiji koju su vodili alumnisti BOŠ-a: Aleksandra Đerić iz Narodne banke Srbije, Nenad Maksić iz Eurobanke, Rade Rakočević iz Srpske asocijacije menadžera, Darinka Čubrilo iz CBRE-a i Obrad Ranković iz Unique. Moderator diskusije je bio alumnista Čedomir Kokanović, partner advokatske kancelarije "Nikolić Kokanović Otašević". 

BOŠ, 26. mart 2015. godine

 

Come back to school to enjoy and learn – februar 2015

Na februarskom okupljanju alumnista razgovarali smo o ekonomskom modelu Grčke - šta Grčka želi i kako do ostvarenja ciljeva. Domaćin večeri je bio alumnista V generacije prof. dr Marko Malović sa Instituta ekonomskih nauka, koji je održao predavanje.

BOŠ, 19. februar 2015. godine

 

Come back to school to enjoy and learn – januar 2015

Na januarskom okupljanju alumnista, alumnisti su razgovarali se o bitkoinima - šta su bitkoini, kako se do njih dolazi i kakva je budućnost ove valute. Uvodno predavanje u diskusiju održala je Tanja Milovanović, koordinatorka Centra za proučavanje informacionih tehnologije Beogradske otvorene škole.

BOŠ, 29. januar 2015. godine

 

Pokrenuta inicijativa pod nazivom "Come back to school to enjoy and learn". Nastavljajući svoju misiju kroz nastojanje da i dalje afirmiše značaj humanističkog, sintetičkog i multidisciplinarnog sagledavanja i razumevanja najznačajnijih izazova savremenog sveta, alumnisti Beogradske otvorene škole okupljaju se jednom mesečno u BOŠ-u na razgovare o aktuelnim temama koje su pre svega izazovne i inspirativne i izvan rutine profesionalnog usavršavanja, nalazeći u tome osnovni preduslov za prevazilaženje ograničenja za razvijanje i osmišljavanje svoje ličnosti koja nam nameću svakodnevni poslovi.

 

JOŠ BOŠ: Wine&Cheese

Predstavljen novi program BOŠ-a za poslovni sektor „Kreativno mišljenje za praktične umove“ u prostorijama Beogradske otvorene škole. Nakon pozdravne reči predsednika Alumni organizacije Radeta Rakočevića i prezentacije programa, alumnisti su uživali u siru i vinu na predavanju enologa Pavla Golicina

BOŠ, 16. decembar 2014. godine


Obeležavanje 20 godina Beogradske otvorene škole - Studije budućnosti, 2013. godina

  • Dodela diploma jubilarnoj, dvadesetoj generaciji Odeljenja za napredne na proslavi 20. rođendana Beogradske otvorene škole, 6. novembar 2013. godine

  • Štampanje i postavljanje infografika - grafičkih prikaza odgovora dobijenih putem upitnika koji su alumnisti popunjavali putem imejla - na proslavi 20. rođendana Beogradske otvorene škole, i slanje elektronskih verzija infografika alumnistima na imejl.

  • Pokretanje modula o kreativnosti, na inicijativu i u saradnji sa predsednikom Alumni organizacije Radetom Rakočevićem, oktobar 2013. godine.

 

Obeležavanje 18 godina Beogradske otvorene škole - Studije budućnosti, 2011. godina

  • Panel diskusija Odeljenja za napredne dodiplomske studije "Strah i nada u 21. veku", 28. februar 2011. godine

  • Panel diskusija Centra za proučavanje informacionih tehnologija "Budućnost pismenosti", 30. mart 2011. godine

  • Panel diskusija Centra za evropske integracije "Evropeizacija, identitet i nasleđe nacionalizma", 5. maj 2011. godine

  • Panel diskusija Centra za vođenje karijere i savetovanje "Posao i karijera u budućnosti", 23. maj 2011. godine

  • Panel diskusija Centara za istraživanja religije "Religije i identiteti pred izazovima (post)modernog društva", 22. jun 2011. godine

Kreirana online alumni baza, 2008/2009. godina

Obeležavanje 15 godina Beogradske otvorene škole 4. decembra 2008. godine.

Održan sastanak Alumni organizacije 12. maja 2008. godine.

Alumni organizacija Beogradske otvorene škole dobila je predsedništvo.

Održan sastanak Alumni organizacije 22. oktobra 2007. godine.


Održan sastanak Alumni organizacije 3. oktobra 2007. godine.


Održan sastanak Alumni organizacije 7. juna 2007. godine.


Kursevi nemačkog jezika, organizovani u saradnji sa Ministarstvom prosvete, kulture i nauke Republike Austrije, 2003. godina
.

Kursevi nemačkog jezika, organizovani u saradnji sa Ministarstvom prosvete, kulture i nauke Republike Austrije, 2002. godina
.

Kursevi nemačkog jezika za članove Alumni organizacije, organizovani u saradnji sa Ministarstvom prosvete, kulture i nauke Republike Austrije, 2001. godina
.

Seminar "Eurizacija i tranzicija jugoslovenske ekonomije", organizovan u saradnji sa Ekonomskim institutom, Beograd, 35 polaznika, 5 dana, 2000. godina
.

Projekat "Zamisli Beograd", akcija Parking prostor Hilandarska, Beograd, 2000. godina
.

Projekat "Oživimo ukras Beograda
Botaničku baštu", Beograd, 1999. godina.

Projekat "Zona učtivosti", Beograd, 1999. godina
.

Tri seminara "Zamisli Beograd" za članove više organizacija, Beograd, po 2 dana, 1999. godina.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs