Slobodne aktivnosti

Pored obavezne nastave, studentkinje i studenti programa Studija budućnosti Beogradske otvorene škole imaju mogućnost da učestvuju u slobodnim aktivnostima. U nameri da poveže studente u koherentnu grupu, ohrabri socijalizaciju, bolju komunikaciju i koordinaciju među studentima Beogradska otvorena škola podstiče i pomaže različite studentske aktivnosti. Namera nam je da se svakog meseca organizuje bar jedan društveni događaj.

  • Psihološke radionice

  • Zimska škola timskog rada

  • Kurs stranog jezika

  • Studentske žurke i karaoke

  • Dan kuglanja

  • Turnir u stonom tenisu, košarci, malom fudbalu, odbojci...

  • Filmski maraton

  • Poseta pozorištima 


Psihološke radionice

Koordinatorka: Anka Marjanović Radonjić, psiholog, Institut za mentalno zdravlje

Cilj

Svrha psiholoških radionica je da se studenti upoznaju sa osnovnim teorijskim i praktičnim znanjima iz oblasti psihologije i psihoterapije. Na ovaj način stečena znaja i veštine mogu pomoći polaznicima da bolje upoznaju sebe a samim tim da bolje razumeju druge ljude. Otkrivanje sebe i drugih pruža mogućnost da studenti unaprede svoj život, komunikaciju, konstruktivnije se suočavaju sa problemima i međusobno upoznaju i povežu kao grupa. Radionice se zasnivaju na aktivnom učešću svih polaznika, a teme će se birati u skladu sa potrebama i interesovanjima polaznika.

Nastavne metode

Teme i nastavne metode psiholoških radionica zasnivaju se na principima psihoanalitičke i racionalno-emotivne terapije (REBT). Radionica je obrazovnog karaktera i pomaže mentalnom zdravlju i stabilnosti studenata BOŠ-a.

 

Zimska škola timskog rada

Zimska škola Beogradske otvorene škole posvećena je timskom radu i organizuje se tokom zimskog raspusta između dva semestra. Tim BOŠ-a organizuje radionice, treninge i simulacije o timskom radu za svoje studente. Osnovne tehnike timskog rada i njegov praktični razvoj pružaju studentima neophodno znanje u orijentaciji i pronalaženju uloge u bilo kojoj grupi u kojoj se mogu naći bilo u budućoj profesiji i naročito u društvenom radu. Jedan od ciljeva BOŠ-a jeste da stvori elitnu grupu mladih ljudi koji će naći svoje mesto u širem društvenom okruženju i promenama koje se tiču postignuća demokratskog društva.

 

Druženje

 

Sportske aktivnosti


Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs