Oktobarske aktivnosti na "Studijama budućnosti"

Studenti i studentkinje XXIV generacije obrazovnog programa "Studije budućnosti" započeli su oktobarske aktivnosti modulom Veštine za budućnost. Modul je otvoren radionicom pod nazivom Upravljanje karijerom sa Bojanom Jevtović iz Beogradske otvorene škole, sa kojom su imali prilike da razgovaraju o tome šta je karijera i šta čini jednu karijeru, kao i o tome koje su veštine potrebne da bismo uspešno gradili svoju karijeru i bili zadovoljni poslom koji radimo.

Predavanjem na temu Internet i demokratija - virtuelni i stvarni aktivizam, Jovane Tripunović, iz Fondacije Ana i Vlade Divac, otvoren je modul Budućnost države i društva. Na temu Da li će u budućnosti biti mesta za feminizam? studenti i studentkinje su razgovarali sa Andrianom Zaharijević, dok je poslednje predavanje na ovom modulu tokom prošlomesečnih aktivnosti bilo predavanje Milana Sekuloskog na temu Globalnih trendova i savremenog sveta, odnosno kako je to sajber promenio bezbednost.

Ponedeljak, rezervisan za modul Veštine za budućnost, nastavio se simulacijom poslovnog intervjua, u okviru kog su imali prilike da sa Jelenom Manić Radoičić iz Beogradske otvorene škole, pre svega teorijski obrade temu, a zatim uz uspešnu radionicu uvide kako jedan dobar intervju za posao treba da izgleda. Nevena Vračar, održala je interaktivno predavanje na temu proBudiTI - kako probuditi sebe, svoje ideje i biti Pro u svemu što radiš.

Pored predavanja na modulima Veštine za budućnost i Budućnost države i društva, održano je i specijalno predavanje na temu Između Hilari i Trampa - predsednički izbori u SAD-u, od strane Stevana Nedeljkovića i Milana Krstića, sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu uz moderiranje Branka Vučinića. 

Započet je i prvi ciklus psiholoških radionica. 

Studenti i studentkinje su svoje oktobarske aktivnosti završili predavanjem na temu Da li ste spremni da radite srcem – kako naći posao koji volite. Na ovu temu razgovarali su sa Ivanom Penčić Vlajić i Marijom Vojnović Nešić iz kompanije Delta Holding. 

Fotografije sa naših dosadašnjih aktivnosti možete pogledati ovde.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs