Završen jesenji semestar na Studijama budućnosti

Radionicom na Modulu Veštine za budućnost, na temu Networking i socijalna inteligencija, studentkinje i studenti XXIV generacije završili su jesenji semestar na Studijama budućnosti. Radionicu je održala generalna direktorka Beogradske otvorene škole, Vesna Đukić. Pored predavanja na ovom modulu, studentkinje i studenti su u jesenjem semestru imali prilike da slušaju predavanja i na Modulu Budućnost države i društva.

Jovana Gligorijević, iz Nedeljnika „Vreme“, otvorila je decembarske aktivnosti na programu, a sa njom su studentkinje i studenti razgovarali o vrlo važnoj temi današnjice, Online komunikacija i reputacija. Modul je nastavljen predavanjem Mihaila Gajića gde su studenti, kroz interaktivno predavanje, dobili savete i instrukcije kako da upravljaju ličnim finansijama.

Takođe u četvrtak, 8. decembra 2016. godine, studentkinje i studenti XXIV generacije prisustvovali su svečanoj dodeli diploma XXIII generaciji, koja je održana u Muzeju istorije Jugoslavije. Ovom prilikom svečano je predstavljena i nova, XXIV generacija studentkinja i studenata.

Sa Mišom Đurkovićem, direktorom Instituta za evropske studije, studentkinje i studenti su razgovarali o Mehanizmu vladavine korporacije i budućnosti demokratije. Odmah naredne nedelje, studentkinje i studenti su razgovarali o temama o kojima do sada nisu imali prilike da slušaju na programu. Usledilo je predavanje prof. dr Predraga Mitrovića, kardiologa u Urgentnom centru i Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Srbije i profesora na Medicinskom fakultetu, na temu Kako muzika može uticati na kvalitet života i rada.

Specijalno predavanje, u sklopu decembarskih aktivnosti, bilo je rezervisano za Pecu Popovića, na temu Pronalasci i događaji koji su promenili svet muzike.

Predavanje na kome su studenti bili posebno aktivni bilo je Naličje globalizacije i modernizacije: slike i stereotipi o Podsaharskoj Africi, o kojoj su razgovarali sa Zoranom Ćirjakovićem. Ovim predavanjem zatvoren je modul Budućnost države i društva u jesenjem semestru.
Nezaobilaznim novodišnjim druženjem, razmenom poklona tajnim prijateljima i kićenjem jelke, nakon poslednje radionice na modulu Veštine za budućnost, svečano je završen jesenji semestar na programu.

Studenti imaju mali predah i pauzu za Novogodišnje i Božićne praznike, a prve aktivnosti ih očekuju već polovinom januara 2017. godine.

Fotografije jesenjeg semestra, kao i sve dodatne aktivnosti kojima su prisustvovali naši polaznici, možete videti u našoj galeriji.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs