Održana Zimska škola timskog rada za XXIV generaciju "Studija budućnosti"

Studentkinje i studenti XXIV generacije "Studija budućnosti" ove godine su od 2. do 5. marta na planini Gučevo pohađali Zimsku školu timskog rada. Prvog dana studenti su sa izvršnim direktorom Beogradske otvorene škole Miloradom Bjeletićem, razgovarali o važnosti uloga svakog pojedinca u timu, kao i o karakteristikama uspešnog tima, ali i njegovim prednostima i manama. Interaktivne radionice pomogle su polaznicima da, na osnovu rešenih testova, otkriju koja bi uloga u timu za njih bila najadekvatnija i u kojoj bi se ulozi najbolje snašli. Prvi dan završen je BOŠ kvizom, koji je tradicionalna aktivnost na Zimskoj školi timskog rada.

Sledećeg dana, polaznici su imali organizovanu šetnju u ranim jutarnjim časovima, kako bi se upoznali sa lepotama mesta u kome su boravili. Osvojili su Crni vrh na 779 metara nadmorske visine, i od iskusnih vodiča čuli mnogo istorijskih zanimljivosti o bitkama u Prvom svetskom radu i rovovskim borbama koje su karakteristične za ovo mesto.

Radionice su nastavljene u popodnevnim časovima toga dana. Drugog dana, studentkinje i studenti su imali prilike da sa akademskim savetnikom Beogradske otvorene škole Vladimirom Pavićevićem, kroz interaktivne radionice provežbaju svoje retoričke sposobnosti, koje predstavljaju veoma važnu veštinu za njih. Zatim su sa Vesnom Đukić, generalnom direktorom BOŠ-a, imali simulaciju koja se ticala interesa i konflikata unutar tima i njihovog prevazilaženja.

Treći dan Zimske škole obeležen je još jednom šetnjom i upoznavanjem sa planinom Gučevo. U jutarnjim časovima polaznici su najpre sa Vladimirom Pavićevićem učili o razvoju tima, a nakon slobodnih aktivnosti su sa Vesnom Đukić, prilikom druge simulacije, pokazali znanje i iskustvo koje su stekli prethodnog dana. Ova simulacija je od njih zahtevala donošenje veoma važne odluke, što su i postigli, kao uspešan tim koji se gradio za vreme ove Zimske škole.

Pored obaveznih sesija, studenti su imali i neformalna druženja, učestvovali su u Dignityland igrici o socijalnim pravima i politikama, i raznim drugim sadržajima koje su sastavni deo Zimske škole.

Nakon Zimske škole timskog rada, studentkinje i studenti nastavljaju sa redovnim aktivnostima na Modulima Budućnost države i društva znanja i Pogledi ka Evropi, sa psihološkim radionicama koje su deo aktivnosti sredom, kao i sa ostalim slobodnim aktivnostima.

Kontakt

Adresa:
Beogradska otvorena škola
Masarikova 5/16
11000 Beograd
Srbija

Tel: +381 11 30 65 830
Faks: +381 11 36 13 112
Imejl: daus@bos.rs